DualSense Güncelleme Uygulaması PC için Yayınlandı

DualSense tam PC desteğine kavuşmuş oldu!

DualSense Güncelleme Uygulaması PC için resmi olarak yayınlandı. Artık bir PlayStation 5 konsoluna ihtiyaç olmadan, kontrol kolunuzu yazılımını son versiyona yükseltebileceksiniz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5’in PlayStation 3 Emülatörü için İlk Aşama Geçilmiş


Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta içinde yaşanan bir gelişme ile PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense için tam bir PC desteğine kavuşacağını öğrenmiştik. Sony Interactive Entertainment tarafından vaktinden önce yayınlanan ama çok geçmeden kaldırılmış olan Son Kullanıcı Lisans Anlaşması (EULA) ile PC üzerinde kullanılabilecek olan bir güncelleyici uygulamadan bahsediliyordu.

DualSense Güncelleme Uygulaması PC için İndirmeye Açıldı

Uygulamayı bilgisayarınıza indirip de kurduktan sonra, artık PlayStation 5 konsoluna ihtiyaç duymadan DualSense kolunu güncelleyebilmenin mümkün olacağı söyleniyordu. Yaşanan gelişmenin ardından Japon teknoloji devi anlık olarak bir açıklama getirmemiş olsa da, bugün itibarıyla beklenen uygulama yayınlandı.

PlayStation sayfasında detaylandırılan sistem gereksinimleri ve güncellemenin nasıl yapılacağına dair detaylara bakılırsa, işletim sisteminizin en aşağı Windows 10 (64 bit) veya Windows 11 olması gerekiyor. Uygulama sabit diskinizde en aşağı 10 MB yer kaplayacak iken, ekran çözünürlüğünün de 1024 x 768 veya daha yükseği olmalı. Güncellemeyi yapabilmek için bir USB kabloya ihtiyacınız olacak.

DualSense Güncelleme Uygulama

DualSense Güncelleme Uygulaması Nasıl Kullanılıyor?

Donanım yazılımını ilk kez güncelliyorsanız uygulamayı Windows PC’nize yüklemeniz gerekir. Donanım yazılımını güncellemeniz gereken bir sonraki seferde, 3. adımdan başlayın.

  1. DualSense kablosuz kontrol cihazı için donanım yazılımı güncelleme aracını indirip masaüstünüze veya başka bir konuma kaydedin. Uygulamayı İndirme işlemi, son kullanıcı lisans sözleşmesine tabidir.
  2. Kurulum dosyasını çalıştırın ve ardından uygulamayı yüklemek için ekrandaki talimatları izleyin. Yükleme sırasında, DualSense kablosuz kontrol cihazı için donanım yazılımı güncelleme aracını kullanmak için gereken ek yazılımı indirme isteği görebilirsiniz. Bu yazılımı indirmek için ekrandaki talimatları izleyin.
  3. DualSense kablosuz kontrol cihazı için donanım yazılımı güncelleme aracını çalıştırın.
  4. Kontrol cihazınızı Windows PC’nize bağlamak için bir USB kablosu kullanın ve ardından güncellemeyi başlatmak için ekrandaki talimatları izleyin. Güncelleme sırasında Windows PC’nizi kapatmayın veya USB kablosunun bağlantısını kesmeyin. Güncelleme tamamlandığında bir mesaj gösterilir. İşlemi tamamlamak için Tamam’ı seçin.

 

Exit mobile version