Dragon’s Dogma 2 Geliştirilme Aşamasında!

En azından geliştirilme aşamasında olduğunu biliyoruz...

Dragon's Dogma 2 Geliştirilme Aşamasında!

Capcom Dragon’s Dogma 2 için bekleyen biz oyuncular için müjdeli haberi sonunda verdi. On yılın ardından yeni oyunun geliştirilme aşamasında olduğunu öğrendik. Ancak duyurunun biraz ilginç olduğunu söylesek pek de yanlış olmaz.


İlginizi Çekebilir: Final Fantasy VII Rebirth Resmi Olarak Duyuruldu


Geliştiriciliği ve yayıncılığı Capcom tarafında yapılan Dragon’s Dogma, aksiyon rol yapma oyunu türünün güçlü temsilcilerinden biriydi. 2012 yılında PlayStation 3 ve Xbox 360 için satışa sunulduktan sonra Dark Arisen isimli geliştirilmiş versiyonu aynı platformların yanı sıra PC, PlayStation 4, Xbox One ve Switch kullanıcılarıyla da buluşturulmuştu.

Açık dünyada geçen ve oyuncuyu fazlaca ödüllendiren dövüş mekaniğine sahip Dragon’s Dogma, zengin ve yaşayan bir dünyada Pawns adı verilen üç yapay zeka yardımcı ile atıldığımız macerada başımızdan geçenleri anlatıyordu.

Dragon’s Dogma 2 için Geliştirilme Aşamasına Geçilmiş

Üzerinden oldukça uzun bir zaman geçmiş olmasına ve oyuncular tarafından bir devam oyunu sürekli olarak talep edilmesine rağmen, Capcom cephesinden herhangi bir hamlenin geldiğini görememiştik. Zaman içerisinde duyduğumuz birçok dedikodunun ardından, orijinal oyunun yönetmeni Hideaki Itsuno tarafından sunulan Dragon’s Dogma’nın 10 Yılı yayını sırasında ikinci oyunun da duyurusu yapıldı.

Ne var ki bu duyurunun biraz ilginç bir şekilde yapıldığını söyleyelim. Öyle ki, yayın sırasında Itsuno “Sizi beklettiğimiz için üzgünüz!” dedikten sonra uzun kollu tişörtünün fermuarını indirerek Dragon’s Dogma 2 logosunu gösterdi. Akabinde ise, orijinal oyunun arkasındaki Daigo Ikeno ve Kenichi Suzuki gibi deneyimli isimlerin dahil olduğu geliştirme ekibindeki herkesin keyif alacağımızı umdukları bir oyun yaratmak için sıkı çalıştıklarını söyleyerek sözlerini noktaladı. Aşağıdaki videonun 11:36 noktasında görebilirsiniz.

Çıkış aralığı veya platformlarının belirtilmemiş olmasına bakılırsa, gösterilme aşamasından da uzak gibi görünüyor. Ancak Hideaki Itsuno tarafından söylenene göre, devam oyununa dair fikirler 2019 yılı içerisinde oluşmaya başlamış.

Her ne kadar şimdilik oyun hakkında hiçbir bilgi bulunmuyor olsa da, Capcom firmasının bütün büyük projelerinde kullanılan RE Engine’in Dragon’s Dogma II oyununda da kullanılacağına şüphe yok.

 

Exit mobile version