Disney DC Comics’i Satın Almak İstiyor!

Neler oluyor? Savaşta mıyız ya?!

DC ve Marvel rekabeti yakında son bulabilir. Ortaya çıkan söylentilere göre Disney, Netflix, Amazon ve teknoloji devi Apple; DC Comics’i satın almak istiyor. Peki bu satın alma girişimi nereden çıktı? Disney DC Comics’i satın almak istiyor. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Marvel Sinematik Evreni’nin 4. Fazı Duyuruldu! İşte Filmler


Disney DC Comics’i Satın Alacak mı?

Ortaya çıkan söylentilere göre Disney, Netflix, Amazon ve teknoloji devi Apple; DC Comics’i satın almak istiyor. Bu söylentiye göre Disney DC’yi satın alarak hem çizgi romanda, hem de filmlerde iki ayrı evreni birleştirmek istiyor. Ve bu birleşimin kalıcı olacağı da söylentiler arasında. Bu birleşimin basit bir ortaklık için mi olacağı yoksa büyük bir satın almanın mı söz konusu olduğu hala bilinmezliğini korumakta.

İşin garip kısmı bu satın alma girişimi sadece Disney’i kapsamamakta. Apple, Amazon ve Netflix gibi firmalar da bu yarışın içinde yer almakta. Hatta Disney bu konuda AT&T ile ön görüşmelere başlamış bile. Şirket içi kaynaklara göre görüşmeler olumlu yönde evriliyormuş.

Hangi firma DC Comics haklarını ele alır bilmiyoruz ancak Disney’in bu savaştan galip çıkması özellikle biz çizgi roman severlerin yararına olacaktır diye düşünüyorum. Kim DC Comics karakterlerinin Marvel karakterleri ile kapıştığı veya birleştiği bir filme hayır diyebilir? Marvel Sinematik Evreninin tamamını yöneten Kevin Feige, DC Evreninin geliştirilmesine yardımcı olabilir.

Disney DC Comics'i Satın Almak İstiyor! DC Comics Hakkında: DC Comics, Amerikalı bir çizgi roman yayıncısıdır. DC Entertainment’ın yayıncılık birimidir. DC Entertainment, Time Warner’a bağlı Warner Bros.’ın alt kuruluşudur. DC Comics, Amerika çizgi roman endüstrisinin en büyük ve en eski şirketlerinden birisidir. Yarattığı ve yayımladığı bazı ünlü karakterler arasında Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern, Supergirl, Flash, Aquaman, Cyborg, Shazam, Martian Manhunter, Zatanna, Static Shock, Hawkman, Hawkgirl ve Green Arrow sayılabilir.

Marvel Hakkında: Marvel Comics, ABD merkezli çizgi roman yayımcısı şirkettir. Yayımlamış olduğu çizgi romanlar arasında Fantastik Dörtlü, Örümcek Adam, Hulk, Demir Adam, Thor, Daredevil ve Kaptan America adında serileri vardır. 1960’lı yıllardan bu yana DC Comics’in yanında ABD’nin en büyük iki çizgi roman şirketinden biri olma özelliğini sürdürmüştür. 31 Ağustos 2009 tarihinde The Walt Disney Company tarafından $4.000.000.000’a satın alındığı duyurulmuştur.

Peki ya siz Disney DC Comics’i satın almak istiyor haberimiz hakkında ne düşünüyorsunuz? Böyle bir şeyin olmasını ister miydiniz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version