Disco Elysium Türkçe Dil Desteği Oylarınızı Bekliyor

Disco Elysium Türkçe dil desteği, ankete göre belli olacak!

Disco Elysium Türkçe

Son dönemde piyasaya sürülen en başarılı rol yapma oyunlarından biri olarak gösterebileceğimiz Disco Elysium Türkçe dil desteği anketi başlattı. Resmi internet sitesi üzerinde başlatılan anketle, en çok oyu alan dilin oyuna ekleneceği söylendi.

ZA/UM tarafından geliştirilen Disco Elysium, savaş sonrasında yaralarını sarmaya çalışan bir şehirde geçiyordu. Oyun başlamadan önce gerçekleşen bir savaşta harap olan bu şehirde, oyuncular “unutkan” bir dedektif rolünü üstleniyorlardı. Dedektif olarak bir cinayeti soruşturmaya başladığımızda, karşımıza olmadık olaylar çıkmaya başlıyor ve hikaye ilerliyordu. Araştırma boyunca karakterimizin geçmişinde yaşadığı olaylara tanıklık ediyorduk. Böylece hem geçmişte yaşananlara dair bilgiler alıyor hem de olayları daha iyi çözümleyebilir hale geliyorduk.


İlginizi çekebilir: Harry Potter RPG oyunu gelebilir


Müthiş yazılan hikayesinin yanı sıra başarılı oturtulan RPG ögeleri ile herkesten tam not almayı başaran Disco Elysium, birçok ödüle layık görülmüştü. Özellikle diyalogları çok sevilen oyun için bugün güzel bir haber geldi.

Disco Elysium Türkçe dil desteği sizin ellerinizde

Oyunun yapımcısı ZA/UM, dil paketlerine dair bilgiler verdiği sayfasında geçtiğimiz günlerde küçük bir değişikliğe gitti. Halihazırda üzerinde uğraşılan dil paketlerindeki ilerlemelerin gösterildiği sayfaya bir de anket eklendi. Eklenen ankette ise oyuna getirilecek dil paketi oyunculara soruluyordu.

Ankette yer alan diller ise şöyleydi: Türkçe, Lehçe, Japonca, Ukraynaca, İtalyanca, Geleneksel Çince, Latin Amerika İspanyolcası, Arapça, Macarca, Yunanca, Hintçe.

ZA/UM, üzerinde çalışılacak bir sonraki dil paketinin hangisi olması gerektiğine dair başlattığı ankette, aslında oyuncu sayıları en yüksek yerleri koymuştu. Anket sonucunda en yüksek oyu alan dil üzerinde de çalışılmaya başlanacağını belirtmişti.

Bu haberi yazdığımız sırada ankette 18,796 oy kullanılmıştı ve bu oyların yarısından fazlası Türkçe dil paketi için verilmişti. Anketin ne zaman sonlanacağına dair bilgi verilmezken, anket sonucundan sonra dil paketi üzerinde ne zaman çalışılacağı ise henüz söylenmedi.


ZA/UM Türkçe Dil Desteği Anketi


Hemen yukarıda yer alan bağlantı adresine giderek, Türkçe için oy verebilir ve son zamanlarda piyasaya sürülen en başarılı RPG oyunlarından bir tanesinin Türkçe aktarılmasını sağlayabilirsiniz. Anket için sayfanın aşağılarına doğru inmeniz gerektiğini hatırlatalım.

Exit mobile version