Disco Elysium: The Final Cut Türkçe Çeviri Çalışmaları Başladı

Haftanın müjdeli haberi bu olsa gerek...

Disco Elysium The Final Cut Türkçe Çeviri Çalışmaları Başladı

Lockpick ekibi müjdeli haberi en nihayetinde verdi. Disco Elysium: The Final Cut Türkçe oluyor! Çalışmalar sonunda başlamış ve yaşanacak yeni gelişmeler de ekibin Twitter hesabı üzerinden paylaşılacakmış. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: RDR 2 Türkçe Yama Nasıl İndirilir ve Yüklenir?


Son dönemde çoğu oyuncunun takdirini kazanmış olan Disco Elysium, ZA/UM tarafından geliştirilmiş olan bir rol yapma oyunu oluyor. Eşsiz yetenekleri olan bir dedektif rolünde olacaksınız. Senaryo boyunca karşınıza çıkacak olan karakterleri sorgulayacak, katilleri ortaya çıkartacak veya rüşvet alacaksınız. Bir kahraman veya insanlığın yüz karası olmak ise sizin tercihinize bağlı oluyor.

The Final Cut versiyonu ile bu yıl içerisinde PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Switch ve Xbox Series için satışa sunulmuştu. Yeni siyasi vizyon araştırma görevleri, tam bir seslendirme, iyileştirilmiş oynanabilirlik ve gerçek bir rol yapma deneyimi sunar iken özgürlük hissiyatını da bir üst seviyeye taşımıştı.

Disco Elysium: The Final Cut Türkçe Dil Desteği Kazanacak!

İlk olarak 2019 yılı içerisinde satışa sunulmuş olan oyun, oldukça uzun ve ileri düzey İngilizce gerektiren metinler içeriyor. Haliyle hem uzun uzun yazı okumak istemeyen hem de İngilizce dili olmayan oyuncuları zaman zaman sıkabiliyor. Geliştirici stüdyo da çareyi, oyuna farklı dil destekleri eklemekte bulmuştu.

Ülkemizde ortaya koyduğu kaliteli Türkçe yama çalışmaları ile adından söz ettiren Lockpick, geçtiğimiz yıl içerisinde yerelleştirme çalışmaları üzerine bir anket yapılmış ve Türkçe de en fazla oy alan dil olmuştu. Her ne kadar sonradan yeni bir gelişmeye tanık olmamış olsak da, müjdeli haber bu hafta içerisinde ekip tarafından Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklama ile geldi.

Lockpic Game Localization & Audio Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımlara bakılırsa, bir milyon kelimeden fazla metinler içerdiği için bir hayli uzun bir proje olduğu için takipçilerden sabırlı olmaları istenir iken, aylık güncellemeler ile son durum hakkında detaylı bilgilendirmeler yapılacakmış.

Bildiğiniz gibi son zamanlarda birçok oyun ya ilk etapta Türkçe dil desteği ile çıkıyor veya sonradan ekleniyor. Haliyle biz oyun severler için de sevindirici bir durum. Bakalım Lockpick ekibi Disco Elysium: The Final Cut çevirisini ne zaman tamamlayabilecek? Gelişmeleri takipte olacağız, sevgili Turuncu Levye takipçileri.

Exit mobile version