DICE ve Battlefield Serisinde Önemli Değişiklikler Yaşanıyor

Bir oyunun başarısızlığı nelere yok açtı...

Battlefield 2042 oyununun yarattığı hayal kırıklığı, Electronic Arts şirketini DICE ve Battlefield serisinde önemli değişiklikler yapmaya itti. Bu durum, taşların yerinden oynamasına neden olur iken, sonucun seriye nasıl yansıyacağı ise merak konusu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Battlefield 2042 İnceleme Puanları Yayınlandı


Battlefield serisinin yenisi olan Battlefield 2042, 19 Kasım 2021 tarihi itibarıyla PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series için satışa sunulmuştu. Ana senaryo modunun devre dışı bırakıldığı oyun, iyi denebilecek bir beta süreci geçirmiş olsa da, beklenen çıkışı gerçekleştirememişti. Birçok teknik sorunun yanı sıra, serinin özünde olup da sevilen birçok özelliğin de nihai sürümde yer almaması oyuncuların tepkisini çekmişti.

Battlefield 2042 Steam mağazasında en düşük not alan oyunların arasına girmiş iken, aynı zamanda ana serinin en düşük ortalamaya sahip oyunu olma özelliğini taşımaya başladı. Öyle ki, şu anda 65.136 kullanıcı incelemesinin sonucunda % 35 ortalama ile ‘Çoğunlukla Olumsuz’ olarak görülüyor.

DICE ve Battlefield Serisinde Önemli Değişiklikler Hayata Geçiriliyor

Geçtiğimiz hafta içerisinde Battlefield ve Star Wars: Battlefront serilerinin Tasarım Lider Fawzi Mesmar, DICE ile yollarını ayırma kararı almıştı. Halihazırda yaşanan kötü gidişat karşısında, Electronic Arts tarafından yapılan sürpriz bir açıklama ile Battlefield cephesinde önemli değişikliklerin yaşanacağı da duyuruldu.

Battlefield Vince Zampella

Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz yılın başlarında Respawn Entertainment Üst Yöneticisi Vince Zampella, DICE L.A. stüdyosunun başına getirilmişti. Yapılan yeni açıklamaya bakılırsa, Electronic Arts için büyük önem arz eden Zampella şimdi de Battlefield serisinden sorumlu olacak. Bunun yanı sıra, Battlefield Portal modunu seriye kazandıran Ripple Effect stüdyosunun da yeni Battlefield deneyimleri üzerinde çalışacağı belirtiliyor. Başında Marcus Lehto’nun bulunduğu EA Seattle stüdyosu ise yeni Battlefield oyunu için kolları sıvamış durumda.

Son olarak, DICE Genel Müdürü Oskar Gabrielson da Fawzi Mesmar sonrasında stüdyo ile yollarını ayıran bir diğer isim olur iken yerini Ubisoft Annecy stüdyosunun yönetmeni Rebecka Coutaz alacak.

Sizin de gördüğünüz üzere, Battlefield 2042 oyununun başarısızlığı DICE ve Battlefield serisi genelinde önemli değişikliklere yol açmış durumda. Bu değişikliğin sonucunda, gelecekte birçok farklı Battlefield oyunu göreceğimiz anlaşılıyor. Haliyle evren de epey bir genişleyecek. Ancak her şeyden önemlisi, yaşanan değişimin olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağı. Bunu hep birlikte göreceğiz.

Exit mobile version