Demon’s Souls Grafikleri FromSoftware’da Baskı Oluşturmuş

Hidetaka Miyazaki, ellerinden geleni yaptıklarına inanıyor...

Demon's Souls Grafikleri FromSoftware'da Baskı Oluşturmuş

Edge Magazine tarafından yapılan söyleşiye bakılırsa, Demon’s Souls grafikleri FromSoftware üzerinde baskıya neden olmuş. Ancak geliştirici ekibin elinden geleni yapmaya çalıştığı söyleniyor. Detaylar haberimizde.

Souls serisi, Bloodborne ve Sekiro: Shadows Die Twice gibi yapımlar ile oyun dünyasında kendisine sağlam bir yer edinir iken oyuncuların kalbinde de taht kuran FromSoftware, önümüzdeki ay içerisinde Elden Ring ile büyük bir geri dönüşe imza atacak.


İlginizi Çekebilir: Elden Ring Oynanış Videosu Büyülüyor


Yakın bir zaman önce Edge Magazine tarafından yapılan söyleşide konudan Hidetaka Miyazaki, hem stüdyosunun son oyunu hem de Bluepoint Games tarafından geliştirilmiş olan Demon’s Souls hakkında birtakım yorumlarda bulundu.

Yönetmeni olduğu oyunları oynamadığını bildiğimiz Miyazaki, her ne kadar yeniden yapım Demon’s Souls ile herhangi bir bağlantısı olmamış olsa da bu oyuna da el sürmediğini dile getirdi. Söylediğine göre, eski hissiyatları ve anıları canlandırıyor ve bu, karşı konulamaz oluyormuş. Ancak mevcut nesil grafikler ile taze bir görünüm kazanmış olmasından dolayı çok mutluymuş.

Zorlu geliştirilme süreci olduğu için kusurları olan bir oyun olduğunu ve buna bağlı olarak yeni oyuncuların aynı şekilde keyif alamayacaklarından endişe duymuş, ama ortaya çıkan sonuç kendisi için şaşırtıcı olmuş. Ayrıca Bluepoint Games stüdyosunun zamanında düşünmedikleri şeyleri oyuna eklemesi, görsellik ve mekanik anlamında yapamadıkları şekilde yaklaşımda bulunması da Hidetaka Miyazaki açısından ilginç ve heyecan verici olmuş.

Demon’s Souls Grafikleri FromSoftware için Baskıya Neden Olmuş

Söyleşinin ilerleyen kısımlarında yeniden yapım Demon’s Souls oyununun görselliğinin Elden Ring ekibinde bir baskıya neden olup olmadığı yönünde bir soru sorulmuş. Bu soruyu geçiştirmek yerine net bir şekilde cevaplamayı uygun gören yönetmen, grafik ekibinin baskıyı herkesten fazla hissettiğini dile getirdi.

“Sadece Elden Ring için değil, geliştirdiğimiz tüm oyunlar için. Grafik bizim baş sıraya koyduğumuz bir şey değil. Grafik tarafında istediğimiz, sistemlere ve oyunun kendi ihtiyaçlarına bağlı ve geliştirmenin diğer elemanlarıyla karşılaştırıldığında daha az öncelik taşıyor.”

Her şeye rağmen grafik ekibinin Elden Ring için oldukça sıkı çalıştığını söylüyor, Miyazaki: “Grafik sistemleri ekibimiz ve programcılarımız, yaptığımız tüm oyunların en iyi şekilde görünmesi için fazlaca yeni özellikleri eklemişlerdi.”

Elden Ring Konusu

Erdtree kaynağı olan Elden Ring, Queen Marika the Eternal tarafından hüküm sürülen diyarlar arasında parçalara ayrılmış ve her bir evlat ve yarı tanrı da Great Runes adı altında bir parça alıyor. Ne var ki bu durum, The Shattering adı altında yeni bir savaşın başlamasına neden oluyor. Biz ise Queen Marika the Eternal evlatlarını ve yarı tanrılarını ortadan kaldırarak, Elden Ring parçalarını toplamak ve nihayetinde Elden Lord olmak için mücadele vereceğiz.

Exit mobile version