Dead Island 2 Satış Rakamı Göz Dolduruyor

Bakalım bu performans aynen devam edecek mi?

Dead Island 2 Satış Rakamı Göz Dolduruyor

İlk duyurusunun üzerinden geçen dokuz yıllık sürecin sekiz yılı karanlık olup da GamesCom 2022 Açılış Gecesi Canlı yayınında yeniden duyurulması ile yeniden doğan Dead Island 2, geçtiğimiz günlerde PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series için en nihayetinde çıktı. Görünüşe göre dokuz yıllık zaman, oyuncuların ikinci oyun için kurt gibi aç olduğunu gösteriyor. Öyle ki, Dead Island 2 satış rakamı hem Deep Silver hem de Dambuster Studios ekibinin yüzünü güldürüyor.


İlginizi Çekebilir: Dead Island 2 İnceleme Puanları


Dead Island 2 Satış Rakamı Ne Kadar?

21 Nisan 2023 tarihinde çıkan yeni Dead Island, daha bir haftasını doldurmadan bir milyon satış barajını geride bıraktı bile. Yani sırf bu açıdan bile oyuncuların ne kadar büyük bir özlemle beklediği net bir şekilde görülebiliyor. Elde edilen başarı için oyunculara teşekkür edilmeden de geçilmemiş elbette.

Her ne kadar oyun mecralarından çoğunlukla tam puan alamamış olsa da (ki şu anda Metacritic ortalaması 74 / 100 ve kullanıcı puanlaması da 75 / 100), bilhassa PC tarafından oldukça sorunsuz bir şekilde çalışmasından ve dövüş sisteminden övgü ile bahsediliyor. Bu noktada, son dönemde neredeyse sorunsuz çıkan oyun göremediğimizi düşünecek olursak, hayli önemli bir durum olduğunu söyleyebiliriz. Optimizasyon konusunda oldukça iyi bir performans sergileniyor ve çoğu geliştirici ve yayıncıya da örnek olmasını diliyoruz.

Bildiğiniz gibi Dead Island 2, PC tarafında şimdilik sadece Epic Games Store üzerinden satın alınabiliyor. Ancak ilk oyunun Steam mağazasında da bulunduğunu düşünecek olursak, önümüzdeki sene bu zamanlarda Steam kullanıcılarıyla da buluşacağını tahmin ediyoruz. Ne var ki bu konuda resmi bir açıklama yapılmış değil.

Exit mobile version