DayZ’yi Yapan Stüdyo Faaliyetlerine Son Verdi!

Bir devrin öncüsü...

DayZ Yapan Stüdyo Bratislava

16 aralık 2013 tarihinde hayatımıza giren ve adeta yeni bir tür olan Battle Royale türünün öncüsü olan DayZ ile karşımıza çıkan Bratislava kapatıldı.


İlginizi Çekebilir: Assasin’s Creed: Valhalla Duyuruldu!


DayZ Yapımcısı Bratislava Faaliyetine Son Verdi

Bohemia Interactive bünyesinde yer alan ve DayZ’nin yapımında rol alan Bratislava Studio, çatı şirket tarafından yapılan resmi açıklamaya göre faaliyetlerine son verdi.

“Kısa bir süre önce Bratislava Studio’yu kapattık. Bu karar, yönetim ve stüdyo liderlerinin karşılıklı, ortak kararıydı. Tüm ekip üyelerine sunduğu katkılardan ötürü teşekkür etmek istiyoruz. Bu karar gelecekteki gelişmeleri etkilemeyecektir.”

Bohemia Interactive daha ziyade TPS türündeki Arma 3 ve DayZ gibi oyunlarıyla biliniyor.

Yapılan açıklamadan da fark edebileceğiniz gibi oyunun satışları ve sürekliliği gibi detaylarla ilgili endişe etmeniz gereken bir durum söz konusu değil. Öte yandan henüz mevcut hali ile pek çok hatanın, ciddi bir hile sorununun yaşandığını biliyoruz. Benzer şekilde optimizasyon tarafında da birtakım sorunların olduğu biliniyor.

Oyun Hakkında: Yeni bir türün şekillenmesine yardımcı olan son derece başarılı çevrimiçi sandbox oyunu DayZ, özgün zorlu hayatta kalma deneyimi sunuyor oyunculara.

Hiçbir kısmı önceden yazılmamış olan ve oynandıkça gelişen bir oyun senaryosunda, bir sunucuda 60 oyuncu tek bir hedef için mücadele ediyor. Büyük ve acımasız çorak topraklarda mümkün olduğunca uzun süre hayatta kalmak temel amacınız.


Peki ya siz bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz? DayZ’yi oynadınız mı? Görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın sevgili Turuncu Levye takipçileri.

Exit mobile version