Days Gone Sony PlayStation İçin Bir Hayal Kırıklığıydı!

Ghost of Tsushima ile aynı satış rakamına ulaşmasına rağmen Days Gone Sony için "hayal kırıklığı" yarattı.

Days Gone Sony PlayStation İçin Bir Hayal Kırıklığıydı

Dün Sony, Sucker Punch Productions’ın eleştirmenlerce beğenilen Ghost of Tsushima oyununun piyasaya sürülmesinden sonraki bir buçuk yıl içinde sekiz milyonun üzerinde kopya sattığını duyurdu. Eski Bend Studio çalışanı Jeff Ross’a göre Days Gone da piyasaya çıktıktan sonraki bir buçuk yıl içinde sekiz milyondan fazla sattı, ancak yine de bir hayal kırıklığı olarak gösterildi. Days Gone Sony PlayStation için bir hayal kırıklığıydı. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Days Gone Oyuncu İstatistikleri ile Şaşırttı!


Days Gone Sony İçin Hayal Kırıklığıydı

Eski Bend Studio çalışanı Jeff Ross’a göre Days Gone piyasaya çıktıktan sonraki bir buçuk yıl içinde sekiz milyondan fazla sattı, ancak yine de Sony yapımı bir hayal kırıklığı olarak tanımlandı. Days Gone iyi satmış olabilir, ancak Ghost of Tsushima’nın aksine, Days Gone hem oyuncular hem de basın tarafından zaman zaman yerden yere vuruldu. Haliyle Days Gone’ın, yüzde 71’lik bir Metacritic puanına sahip olması Sony kanadının da dikkatini çekti.

Sony’nin artık video oyunlarının ötesine geçen gişe rekorları kıran IP’ler oluşturmaya odaklandığı göz önüne alındığında, Days Gone’ın devamının gelmeme ihtimali düşünülüyordu. Eski ve bazı güncel Bend Studio çalışanlarının Days Gone’a yapılan muameleye neden üzülmeye devam ettikleri anlaşılabilir olsa da, bundan vazgeçmeleri gerekiyor.

Sony, bir oyunun başarısı için metriklerinin ticari performansla başlayıp bitmediği gerçeğini gizlemiyor. Satışlar, başarıyı belirleyen en önemli faktör olsa da, Sony, oyunların ötesinde bir kitleye ulaşmak için aktif bir çaba sarf ediyor ve genişleme potansiyeline sahip IP’lere yoğun bir şekilde yatırım yapıyor. Days Gone’ın yerden yere vurulası bir oyun olmadığını ama bir yandan da Sony’nin kararına saygı duyulması gerektiğini düşündüğümü belirtmeden geçmek istemem.

Days Gone Hakkında: Bu devasa açık dünya aksiyon-macera oyunundaki bozulmuş dünyanın korkularıyla yüzleşecek yeteneklere ve cesarete sahip misin?

Eski motosiklet çetesi üyesi olan ve ölümün çepeçevre sardığı topraklarda yaşama tutunacak bir sebep arayan ganimet avcısı Deacon St. John’ın yerine geç. Değerli eşya ve silah üretecek ekipmanlar bulmak için terk edilmiş yerleşkeleri yağmala veya şansını, adil ticaret veya daha kanlı yollarla hayatını sürdürmeye çalışan diğer afetzedelerde dene.

İnsanoğlu küresel bir salgın kriziyle dibe vurdu ve Kaçık olarak bilinen vahşi yaratıkların istilası altında. Zorlu Pasifik Kuzeybatısı’nda yeni bir hayata başlarken atacağın ilk adımlar, aynı zamanda son adımların olabilir. Peki siz Days Gone Sony PlayStation için bir hayal kırıklığıydı haberimiz hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce oyunun serileşmesine şans verilmeli miydi?

Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version