Days Gone Sistem Gereksinimleri Belli Oldu

Days Gone çalıştırmak için gerekli olan sistem gereksinimleri açıklandı.

days gone sistem gereksinimleri ana karakter

Days Gone sistem gereksinimleri, Sony tarafından yapılan resmi açıklama sonrasında gün yüzüne çıktı. PlayStation’a özel olarak piyasaya sürülen ve istediği ilgiyi bir türlü göremeyen yapımın, PC için piyasaya sürüleceği dün açıklanmıştı.

PlayStation Portable (PSP) için geliştirdiği Uncharted oyunlarıyla tanıdığımız Bend Studio, 2019’da PS4’e özel olarak geliştirilen son oyunlardan biri olan Days Gone ile karşımıza çıkmıştı. Bir tür aksiyon macera hayatta kalma oyunu olan Days Gone, zombi istilasını konu alıyordu.

Gerek grafikleri gerekse oynanışıyla umut vaat eden yapım, 2019’un merakla beklenenleri arasında adını yazdırmıştı. Buna rağmen çıkış yapması ile oyuncuların beklentilerinin uzağında kaldığı görülen oyun, yine de milyonlarca kopya satılmıştı.

Her ne kadar bekleneni karşılamamış gibi görünse de kendine has yapısı ve eğlenceli oynanışıyla sonradan değere binen Days Gone, dün itibarıyla yeni platformunu bulmuştu. Sony, resmi olarak oyunun PC platformunda yayınlanacağını duyurmuştu.

Japon teknoloji devi, PlayStation 5’in çıkışından hemen önce beklenmedik bir karar alarak, konsola özel oyunlarını PC’ye taşımaya başlamıştı. Horizon: Zero Dawn ile üst düzey satış rakamları yakalayan Sony, diğer oyunlarını da Steam’e getirebileceğinin sinyallerini vermişti. Days Gone PC açıklamasıyla birlikte Sony tarafından, önümüzdeki günlerde başka oyunların da PC’ye gelebileceği dile getirildi.

Days Gone Sistem Gereksinimleri

Days Gone’ı PC üzerinde oynamak için gerekli olan sistem gereksinimleri ise bugün itibarıyla belli oldu. Yapılan açıklama ile oyunun isteyeceği sistemin gereklilikleri aşağıdaki gibi sıralandı.

Açılan Steam sayfasında belirtilenlere göre Days Gone, en aşağı Core i5-2500K veya FX 6300 işlemcili, 8 GB bellekli ve NVIDIA GeForce GTX 780 veya AMD Radeon R9 290 ekran kartlı bir bilgisayarda rahat bir şekilde çalışacak. En düşük ve önerilen sistem gereksinimleri detaylarının tamamına aşağıdan bakabilirsiniz.

En Düşük Sistem Gereksinimleri 

Önerilen Sistem Gereksinimleri 

Exit mobile version