Cyberpunk 2077 ve The Witcher 3’ün Yeni Nesil Versiyonları Ertelendi

İki oyunun da yeni nesil için hazır olmadığı söyleniyor.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz nesilde çıkan oyunlar yeni nesle taşınmaya devam ediyor. Bu zamana kadar birçok geliştirici ve yayıncı, PC PlayStation 4 ve Xbox One için satışa sunulan oyununu PC, PlayStation 5 ve Xbox Series için de yayınlıyor. Bunların arasında CD Projekt RED tarafından geliştirilen son iki oyun da yer alacak. Ancak bunun için birazcık beklememiz gerekecek. Çünkü Cyberpunk 2077 ve The Witcher 3’ün yeni nesil versiyonları ertelendi.


İlginizi Çekebilir: The Witcher 3: Wild Hunt Hileleri (PC)


Cyberpunk 2077 ve The Witcher 3’ün Yeni Nesil Versiyonları 2022’ye Kaldı

Bu haftanın başlarında PEGI tarafından yapılan derecelendirme ile The Witcher 3: Wild Hunt’ın PlayStation 5 ve Xbox Series versiyonları gündeme gelmişti. Haliyle beklenen duyurunun da yakın bir zamanda yapılabileceği tahmin ediliyordu. Malumunuz bu yıl bitmeden yayınlanacağı söylenmişti.

Cyberpunk 2077 Yeni Nesil

Ne var ki CD Projekt RED tarafından yapılan açıklama ile her iki oyunun yeni nesil versiyonlarının da 2022 yılına ertelendiğini duyurdu. Buna göre PlayStation 5 ve Xbox Series için Cyberpunk 2077 önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde, The Witcher 3: Wild Hunt ise ikinci çeyreğinde oyuncuların beğenisine sunulacak. Ertelenme nedeni olarak ise, her iki oyunun gelişimini inceleyen ekiplerin önerileri gösteriliyor. Görünüşe göre bu defa Polonya menşeli stüdyo işi sıkı tutmak ve bir başka hayal kırıklığı yaşatmamak istiyor.

2020 yılının Eylül ayında yapılan resmi açıklama ile The Witcher 3: Wild Hunt oyununun yeni nesilde Işın İzleme teknolojisi ve daha hızlı yükleme süreleri gibi hem görsel hem de teknik anlamda gelişme kaydederek karşımıza geleceği söylenmişti.

Ana oyuna ek olarak, yayınlanan genişletme paketlerini, on altı indirilebilir içeriği ve bütün sürüm güncellemelerini içerecek. Eğer The Witcher 3: Wild Hunt oyununun PC, PlayStation 4 veya Xbox One versiyonuna sahipseniz, ücretsiz olarak yeni nesil versiyonuna yükseltme yapabileceksiniz. Tercihen doğrudan PlayStation 5 veya Xbox Series X veya yeni nesil PC versiyonunu satın alabilmeniz de mümkün olacak. Muhtemelen Cyberpunk 2077 için de benzer bir durum söz konusu olacaktır diye tahmin ediyoruz.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ertelenme haberine üzüldünüz mü? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version