Cyberpunk 2077 PS5 ve Xbox Series Versiyonları Yayınlandı

Deneme sürümleri de yayınlandı...

Cyberpunk 2077 PS5 ve Xbox Series Versiyonları Yayınlandı

Cyberpunk 2077 PS5 ve Xbox Series versiyonları 1.5 versiyonlu güncelleme ile yayınlandı. PlayStation ve Xbox mağazalarından deneme sürümlerini indirebileceğiniz yeni versiyonlar dahil yeni güncellemenin detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PS4 ve Xbox One için En İyi Cyberpunk 2077 Ayarları


Çıkışından bu yana irili ufaklı sayısız güncelleme yayınlayan CD Projekt RED stüdyosu, açık dünya oynanış sunan aksiyon-rol yapma oyunu açısından durumu büyük ölçüde olumluya çevirmişti. Bilhassa Steam Sonbahar İndirimi, olumlu gidişatın açık bir göstergesi olmuştu. Haliyle de Cyberpunk 2077 oyununun yeni nesil güncellemesinin ne zaman geleceğini artık iyiden iyiye merak eder olmuştuk.

Kasım ayı içerisinde yayınlanan bir basın bildirisinde bu konuya dikkat çekmiş olan CD PROJEKT Group Başkanı ve Ortak Üst Yöneticisi Adam Kicinski, bahsi geçen güncelleme için oldukça sıkı bir şekilde çalıştıklarını ve 2022 yılının ilk çeyreği içinde yayınlanacağının bilgisini vermişti.

Bugün, Cyberpunk 2077 Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuru sonrasında, TSİ 18:00 sıralarında gerçekleştirilen yeni bir canlı yayın ile oyunun PlayStation 5 ve Xbox Series versiyonları ile beklenen tanışmayı da gerçekleştirmiş olduk.

Cyberpunk 2077 PS5 ve Xbox Series için 1.5 Güncellemesiyle Geldi

Canlı yayın sırasında, 1.5 versiyonu yeni güncelleme ile ilgili detaylar da paylaşıldı. Bütün platformlarda eş zamanlı olarak yayınlanmış olan güncelleme ile Cyberpunk 2077 için mevcut nesil konsollara Işın İzleme ve Performans olmak üzere iki farklı grafik modu ile geliyor. Performans modu dinamik 4K çözünürlükte 60 FPS akıcılığı sunacak iken, Işın İzleme teknolojisi ise fotoğraf kalitesinde gölge ve yansımalar ile 4K 30 FPS akıcılığında oynanabilecek. Bu noktada Xbox Series S versiyonu herhangi bir grafik modu seçeneği olmayacağı için, 1440p çözünürlükte 30 FPS akıcılığında oynayabilmek mümkün olacak.

PlayStation 5 versiyonunda ise DualSense kolunun dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetik desteğinden yararlanılacağını ve aramalar, yazılı mesajlar ve ana karakterimizin kafasında olup biten her şeyin bütünleşik hoparlörden verileceğini de onayladı. PC tarafında ise AMD FSR desteği getirilmiş durumda.

Ufak bir uyarıda bulunmamız gerekiyor ki, PlayStation 5 kullanıcılarının oyunun yeni versiyonunu yükledikten sonra kayıt dosyalarını PlayStation 4 versiyonundan aktarmaları gerekecek.

Yeni güncelleme ile yeni silahlar, yeni özelleştirme seçenekleri ile karakterimizin görünümünü istediğimiz anda ayna ile etkileşime girerek değiştirmek, fotoğraf modu için yeni pozlar ve daire kiralamak gibi yeni içerikler sunacak. Kiralama işlemini, şehirde karşınıza çıktığında veya V’nin Megabuiding 10 dairesindeki bilgisayar üzerinden EZEstates internet sitesi aracılığıyla bu işlemi gerçekleştirmek mümkün olacak. Bütün apartmanları eş zamanlı olarak kiralayabileceksiniz ve hepsi aynı zulayı paylaşacaklar. Bununla birlikte, ana karakterimizin Megabuiding 10 dairesi dahil kiraladığınız bütün daireleri aynı internet sitesi üzerinden özelleştirebileceksiniz.

Son olarak, 1.5 versiyonlu güncelleme ile Perk sistemi de devreye sokuluyor. Tüm ağaçlar aralarında fonksiyonel bıçak fırlatma dahil yeni çatışma seçenekleri sunan yeni Perk’ler ile tamamıyla elden geçirilir iken eski olanlar ise kaldırılıyor. Bunların dışında, yeni bir sürüş modeli, kullanıcı arayüzü, menü ve yapay zekanın oyuncuya reaksiyon göstermelerini ve çatışmalarda daha akıllıca hamleler yapmalarını sağlayan iyileştirmeler de söz konusu olacak. Harita da fazlasıyla iyileştirilenler arasında yer alıyor. Bu sayede, ana ve yan görevlerin birbirlerinden ayırt edilebilmesi kolaylaşacak.

Exit mobile version