Cyberpunk 2077: Doğru Yapılan 5 Şey!

Cyberpunk 2077 ile ilgili bir şeyler konuşurken, genellikle olumsuz taraflara odaklanıyoruz. Peki ama CD Projekt Red her alanda başarısız mıydı? Sizler için oluşturduğumuz bu listemizde, oyunun başarılı ve olumlu taraflarına biraz daha yakından göz atacağız.


Benzer İçerik: Cyberpunk 2077: Verilen ve Tutulmayan Sözler


10 Aralık 2020 tarihinde kullanıcılarla buluşan ancak o zamandan bu yana optimizasyon sorunları ile gündeme gelen Cyberpunk 2077, aynı zamanda pek çok hata ile de yüzleşmek zorunda kaldı.

Cyberpunk 2077: Doğru Yapılan Şeyler!

Şimdi, oyunun olumsuz yanlarını bir kenara bırakalım ve sunduğu başarılı ayrıntılara biraz daha yakından göz atalım. İlla ki olumsuzluklardan bahsetmek isterseniz de, sizi buradaki yazımıza alalım.

Cyberpunk 2077 İnceleme

1- Night City Tasarımı

Açık konuşalım: Cyberpunk 2077, bu evreni sevenler için oldukça zevk verici bir şehir tasarımı sunuyor.

Özellikle gece saatlerinde farklı bir atmosfere bürünen bu şehirde, yıldızlara doğru yükselen gökdelenler arasında dolaşabiliyorsunuz. Tabii ki şehirden bahsederken yalnızca görünümden değil, ayrıntılardan da bahsetmek istiyorum:

Örneğin zenginlerin oturduğu bir mahalleye gittiğinizde, neredeyse tertemiz görünüme sahip sokaklar göreceksiniz. Öte taraftan yoksul mahallelerde ise kaldırımları dolduran çöpler var.

Aslında bu şehrin bir metropol olması gerekiyordu ancak şirketin optimizasyon sorunları bunun önüne geçti. Bu nedenle şehirde çok yoğun bir insan kalabalığı yok.

Ancak bu sorun da halledildiğinde Night City, gerçekten çekici bir yer olacak diye düşünüyorum.

2- Karakter Tasarımları

Karakter tasarımları, o karakteri tanımanıza ve onunla bütünleşebilmenize yardımcı olur.

Örneğin Dexter DeShawn’ı ele alalım: Soğuk bir vücut dili, altın kaplama kolu ve purosu ile tam da kirli işlerin adamı izlenimi veriyor. Üstelik hem görünümünden hem de davranışlarından bununla gurur duyduğunu anlayabiliyoruz.

Ya da Judy Alvarez ve onun dövmeleri!

Örneğin tam köprücük kemiğindeki itfaiye dövmesi: Gençken bir itfaiye çaldığı için tutuklanan ancak aslında yanlış bir tutuklamaya konuk olan Judy’nin köprücük kemiğindeki bu dövme, geçmişini ve onun için önemli olan şeyleri anlatıyor.

3- Radyo

CD Projekt Red, radyoda çalan şarkılarının bazılarının oyun için özel olarak tasarlanacağını söylediğinde, bunun için heyecanlandığımı itiraf etmeliyim. Üstelik büyük bir kısmı, bazıları hariç, beni hayal kırıklığına uğratmadı.

Müzikler poptan metale kadar geniş bir skalaya yayılıyor. Hemen hepsi, Cyberpunk 2077 ile uyum sağlayan elektronik bir altyapı barındırıyor. Üstelik aralarında seçim yapabileceğiniz ondan fazla radyo sayesinde, araç kullanırken sıkılmıyorsunuz.

4- Hikaye

Cyberpunk 2077, V için bir yaşam yolu seçmenizle başlıyor.

Temelde bu yaşam yolları, oyunun ilk yarım saatlik, ya da olsun olsun bir saatlik, bir kısmını etkiliyor. Öte taraftan seçtiğiniz yaşam yoluna bağlı olarak oyun içinde çeşitli diyalogları kullanabilme hakkını elde ediyorsunuz.

Başlangıç şekliniz ne olursa olsun, hikaye film tadında geçiyor:

Yapımdan soyguna, güvenlikten kaçmaktan en iyi arkadaşınızın taksinin arka koltuğunda ölmesini izlemeye kadar…

5- Sonlar

RPG oyunlarının standartı haline gelen çoklu son senaryoları, Cyberpunk 2077 için de geçerli.

Aslında bundan uzun uzun bahsetmek isterdim ancak bundan sonrası bir miktar spoiler haline geleceği burada duruyorum. Oyunun tüm sonlarına ve bunlara nasıl erişebileceğinize dair içeriğimize buradaki yazıdan ulaşabilirsiniz. Henüz göz atmadıysanız, oyuna bakmayı da ihmal etmeyin.


Diğer Cyberpunk 2077 İçeriklerimiz

Exit mobile version