Cyberpunk 2077 CD Projekt RED Şirketine Değer Kaybettirdi

Polonya menşeli şirketin canı epey yanmış...

Yayınlanan bir rapora göre Cyberpunk 2077 CD Projekt RED şirketine bir hayli değer kaybettirmiş. Kaybın boyutları ise epey büyük. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Cyberpunk 2077 İçeriğinin Detayları Sızdırıldı


Bildiğiniz gibi CD Projekt RED tarafından 2020 yılının Aralık ayında satışa sunulmuş olan açık dünya oynanışa sahip aksiyon-rol yapma oyunu, oldukça uzun bir karanlık dönemden geçmişti. Pişmiş tavuğun bile başına gelmeyen şeyler ile karşı karşıya kalan Polonya menşeli stüdyo, uzun uğraşlar sonucunda Cyberpunk 2077’yi yola sokmayı başarmıştı.

cyberpunk-2077-1-2-guncellemesinin-ilk-detaylari-paylasildi

Cyberpunk 2077 CD Projekt RED Şirketinin Değerini Düşürdü

Her ne kadar oyun zorlu bir dönemden sonra düzelmeye başlamış olsa da, bunun Polonya menşeli şirkete geri dönüşü % 75 oranında piyasa değeri kaybı ile bir hayli ağır oluyor. Business Insider şirketinin Polonya kanadı tarafından ortaya koyulan bir rapora göre CD Projekt RED, Cyberpunk 2077 öncesinde Avrupa bölgesindeki en değerli şirketler arasında 7.11 milyar sterlin (40 milyar Zloti civarı) seviyesinden 1.77 milyar sterlin (10 milyar Zloti) seviyesine inmiş durumda.

Şirket Polonya’nin en değerli şirketlerinden biri olarak gösterilmeye devam ediliyor olsa da, bu durum, değer açısından, beş yıl geriye götürmüş. Bunun ne denli büyük bir darbe olduğunu ve şirket yöneticileri için de bir hayli kötü bir sonuç doğurduğunu görebiliyoruz.

Öte yandan, Cyberpunk 2077 oyununun satışa sunulmasından önce, her bir CD Projekt RED hisse değeri 400 Zloti’den 443 Zloti’ye yükselmişti. Ancak 10 Aralık 2020 sonrasında, başlayan karanlık dönem ve bununla bağlantılı olarak şirkete olan güvenin ciddi anlamda azalması ile değerlerde de keskin bir düşüş yaşandı. 2021 yılının ilk çeyreğinde de bu düşüş bir hayli devam etmişti.

Son olarak, yakın bir zaman önce oyunun sorunlu çıkışının QA (Kalite Kontrolü) ekibi kaynaklı olduğu iddia edilmişti. Öyle ki, ekipteki deneyimli emektarların yerine yeterli deneyimi olmayan genç üyelerin getirildiği ve bunun da Polonya menşeli şirketi yanlış yönlendirdiği dile getirilmişti. Haliyle de QA şirketi olan Quantic Lab hedef alınmıştı. Üst Yönetici Stefan Seicarescu ise yaptığı açıklama ile iddiaları bütünüyle yalanlamayıp, CD Projekt RED şirketinin çalışma süreci işleyişine dair bir yanlış anlaşılmanın olduğunu söylemiş ve birden fazla tarafın hatalı olabileceğini iddia etmişti.

Exit mobile version