Crysis Uncharted Serisine İlham Kaynağı Oldu!

Gözden kaçan detaylarda bugün...

Crysis Uncharted Serisine İlham Kaynağı Oldu

Crysis’in mevcut nesil konsollar için tekrar piyasaya sürülecek olması eminiz birçok oyuncuyu en az bizim kadar mutlu etmiştir. Hikayesi, oynanış dinamikleri ve çevre dizaynı ile dikkatleri üzerine çeken yapım hakkında oldukça ilginç bir detay ortaya çıktı. Crysis Uncharted serisine ilham kaynağı oldu. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Crytek PlayStation 5 Daha İyi Bir Konsol Açıklaması Yaptı


Crysis Uncharted Serisine İlham Kaynağı Oldu

Crysis ve daha sonra Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu ve Uncharted: Kayıp Miras üzerinde çalışan kıdemli oyun tasarımcısı James Cooper, Crysis’in sandbox yaklaşımının Uncharted’daki “geniş çizgisel” seviye tasarımını  doğrudan etkilediğini, ilham kaynağı olduğunu açıkladı.

Cooper’ın resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştığı açıklamaya ve karşılaştırma görsellerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Buna ek olarak Cooper, bir takipçisine “Aslında gerçekten önemsiz bir nişancı deneyimi sunuyordu. Grafikleri ile hatırlanıyor, ancak oyun deneyimi gerçekten güçlüydü Crysis’in. On yıldan uzun bir süredir formülünü takip eden daha fazla nişancı oyunu olmadığına şaşırdım… ” sözleri ile cevap vererek firmalar tarafından potansiyel noktaların keşfedilmemiş olmasına dikkat çekti.

13 Kasım 2007 yılında piyasaya sürülen Crysis, zamanın teknolojinin çok ilerisinde grafikler sunuyordu. Bunun yanı sıra oyun Türkçe seslendirme seçeneği ile çıkarak, ülkemizdeki oyuncuları bir hayli sevindirmişti. Crysis Remastered PC, PS4, Xbox One ve Nintendo Switch için bu yaz aylarında satışa sunulacak.


Peki ya siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle ve diğer takipçilerimiz ile paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version