Çok Oyunculu The Last of Us Hakkında Resmi Açıklama

Elbette yeni bir detay yok...

Çok Oyunculu The Last of Us Hakkında Yeni Açıklama

Bir süre önce ortaya atılan iddiaların aksine, çok oyunculu The Last of Us aktif olarak geliştirilmeye devam ediliyor. Açıklama ise doğrudan oyunun yönetmeni Vinit Agarwal tarafından yapıldı.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 Slim Modern Warfare 3 Paketi Sızdırıldı


Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz ayın ortalarına doğru X hesabı üzerinden paylaşımda bulunmuş olan thtipsterVG isimli X kullanıcısı tarafından çok oyunculu The Last of Us projesi için iptal kararının alındığı iddia edilmişti. İddiasında stüdyonun imajına zarar vereceğinden endişe duyulmuş olduğuna da yer veren kullanıcı, projedeki en iyi kısımların da The Last of Us Part 3 oyununa entegre etmenin yollarının arandığından da bahsetmişti.

Çok Oyunculu The Last of Us Halen Yaşıyor

Ancak durum pek de öyle değilmiş. Proje yönetmeni Vinit Agarwal, yaptığı paylaşımda “evet, hala o oyun üzerinde çalışıyorum.” cümlesine yer verdi. Burada bahsedilen ‘o oyun’, elbette çok oyunculu The Last of Us ve ortaya atılan iddianın ardından böylesi bir açıklamanın gelmesi de yüreklere su serpti diyebiliriz.

Bildiğiniz gibi daha önceden sizinle paylaştığımız haberimizde de aktardığımız üzere, PlayStation Studios ailesinin bir parçası olan Bungie stüdyosu oyunu gözden geçirmiş ve uzun vadede canlı servis olarak başarılı olma konusunda sıkıntılar yaşayacağına kanaat getirmişti. Bunun sonrasında ise ekip küçülmeye gitmiş ve projeden çıkartılan geliştiriciler de stüdyonun üzerinde çalıştığı diğer projelere kaydırılmıştı.

Ekim ayının başlarında ise çok oyunculu The Last of Us oyunu üzerinde çalışan baş parasallaştırma tasarımcısı dahil yirmi beş kadar geliştiricinin de Amerika menşeli stüdyodan ayrıldığı rapor edilmişti.

Şu an için proje ile ilgili ilk detayları ne zaman alacağımıza dair kesin bir şey söylemek zor ve Naughty Dog da buna ilişkin herhangi bir imada da bulunamıyor. Yapabileceğimiz tek şey ise beklemek ve görmek olacak. Gelişmeleri takipteyiz.

Exit mobile version