Çok Oyunculu Horizon Oyunundan Yeni Detaylar

Markaya farklı bir tat katabilecek mi bakalım?

Çok Oyunculu Horizon Oyunundan Yeni Detaylar

Kurakasis tarafından yapılan paylaşım ile çok oyunculu Horizon oyunu ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Bakalım markanın evrenine farklı bir perspektiften bakacağımız oyun ile ilgili elimizde yeni neler var?


İlginizi Çekebilir: Horizon Forbidden West Complete Edition PC ve PS5 İçin Duyuruldu


Bildiğiniz gibi 2022 yılının Aralık ayında Guerrilla tarafından yapılan iş ilanı duyurusu ile çok oyunculu Horizon duyurulmuştu. Markanın evreninde geçecek olan oyun, kendisine özgü bir tarzda görünecek ve yeni karakterler içerecek. Tek başınıza oynayıp oynayamayacağımız bilinmiyor, ama kooperatif olarak arkadaşlarımız ile serinin vahşi doğasını keşfe çıkabileceğimiz söylenmişti.

Çok Oyunculu Horizon Oyunu Geliyor

Kurakasis isimli kullanıcı tarafından fark edilen iş ilanlarına ve elde edilen bulgulara bakılır ise, 2021 yılında düğmeye basılan ve Project Skyline kod adıyla anılan proje üzerinde geçtiğimiz Eylül ayında yaklaşık olarak 140 kişi çalışmış.

NCSoft tarafından kaydedilen alan adıyla bağlantılı olarak nihai adı Land of Salvation olacağı iddia edilen çok oyunculu Horizon oyunu için, Guerrilla ve NCSoft iş birliğine gitmiş durumdalar. Bunun en büyük dayanağı ise, Kurakasis tarafından yapılan paylaşımda da gördüğünüz üzere, Güney Kore menşeli stüdyonun çalışanlarının LinkedIn hesaplarında Horizon oyunlarını anımsatan logo içerikli iş ilanları olarak gösterilmiş.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda, Sony ile NCSoft arasında bir ortaklık anlaşması imzalanmıştı. Mobil oyunlar dahil, dünya genelindeki diğer iş alanlarına da odaklanılarak PlayStation markalarını daha fazla kitleye ulaştırma hedefinin ilk meyvesi de bu oyun olacakmış gibi görünüyor.

Kurakasis tarafından paylaşılan bilgilerde, en dikkat çeken şey ise çıkış platformları olarak mobil cihazlar ve PC yazılı iken PlayStation 5 adı geçmiyor. En azından şimdilik. Unreal Engine 5 motorunun kullanıldığı oyunun, Lineage ekibi tarafından ele alındığı ve 2024 sonu veya 2025 başı arasında arasında çıkacak olan Aion 2 sonrasında oyuncular ile buluşturulacağına işaret ediliyor.

Exit mobile version