CMA Activision Blizzard Alımı İçin Şartlı Onay Verdi

Mutlu sona doğru adım adım...

Bugün yaşanan yeni gelişmeyle, CMA Activision Blizzard alımı için son engel olmaktan yavaş yavaş çıkıyor. Rekabet düzenleyicisi, yaptığı açıklama ile şartlı onayı verdiğini duyurdu. Yani artık mutlu sona yavaş yavaş ilerleniyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Activision Blizzard Satın Alımında Bulut Oyun Hakları Ubisoft’a Verilecek


Bildiğiniz gibi, CMA Activision Blizzard alımı için Nisan ayında yaptığı açıklama ile engel koymuştu. Gerekçe olarak ise İngiltere genelindeki oyuncuların ve bulut oyun pazarının bu durumdan olumsuz yönde etkileneceği gösterilmişti. Elbette bu, Microsoft için bir vazgeçiş olmamıştı. Activision Blizzard ile bir olup, kararı temyize götürmek için harekete geçmişti. Hatta Call of Duty yayıncısı ile İngiltere piyasasından çekilmeyi göze alma durumu bile gündeme gelmişti.

CMA ile yaşanan bu durumun bir benzeri FTC ile yaşanmış olsa da, Yargıç Jacqueline Scott Corley tarafından iki aşamalı dava sürecinde Microsoft lehine karar vermiş ve Activision Blizzard satın alımı için büyük bir engel aşılmıştı. Bu, elbette eş zamanlı olarak CMA tarafının da yumuşama belirtile göstermesini sağlamıştı. Microsoft ile uzlaşma yoluna gidilmesi yönünde bir söylemde bulunulması ile Microsoft ve İngiltere düzenleyici kurumu ‘kamu yararına’ davanın durdurulmasını karşılıklı olarak kabul etmişlerdi. Hatta satın alım için koyulan engel kaldırılmış ve iki taraf da müzakere yoluna gitmişti.

CMA Activision Blizzard Alımı İçin Şartlı Onay Verdiğini Duyurdu

Bugün ise CMA, Microsoft için mutlu sona doğru adım adım yaklaşılan bir karar beyanında bulundu. İngiltere rekabet kurumu, son karar öncesinde, şartlı olarak satın alıma onay verdi.

Üst Yönetici Sarah Cardell, “CMA’nın pozisyonu başından sonuna kadar tutarlıydı – eğer bulut oyunculukta rekabet, yenilikçilik ve iyi kalite korunmuş olsaydı ilerleyebilirdi ancak. Baştaki yasaklamamıza karşılık olarak, Microsoft, baştaki endişelerimizi gidermek adına gerekli adımları atarak, anlaşmayı büyük ölçüde yeniden yapılandırdı.” dedi ve devam etti: “Microsoft bu yeniden yapılandırmayı baştaki incelememiz sırasında ortaya koymuş olsaydı, çok daha iyi olabilirdi. Bu durum, inandırıcı ve efektif çözüm getiren bir seçenek var olup da masaya koyulmaz ise şirketlerin belirsizlik ve gecikmeye maruz kalmaya mal oluyor.”

Activision Blizzard Satın Alımında, FTC Sony'yi Sıkıştırıyor

Cardell tarafından yapılan açıklamanın ardından Microsoft başkanı Brad Smith, “CMA’nin inceleme aşamasındaki bu pozitif gelişmeden cesaret aldık. Bulut oyunculuğa ilişkin olarak CMA’nin kalan endişelerini bütünüyle gidereceğine inandığımızı çözümler sunduk ve 18 Ekim’e öncesinde bu anlaşmayı tamamlama onayını almak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. Activision Blizzard patronu Bobby Kotick ise, çalışanlara CMA tarafından verilen onayın birleşimi tamamlamak için kritik bir karar olduğu yönünde e-posta ile bilgilendirmede bulundu.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz ay, Microsoft bulut oyunculuk yayın haklarını Ubisoft firmasına satacaklarını duyurmuştu. Bu duyuru, CMA tarafından verilen şartlı onayda büyük bir etken oldu.

Exit mobile version