Call of Duty: Warzone Tavsiyeleri

Bu Tavsiyeler Sizleri Zafere Taşıyacak!

Geçtiğimiz günlerde ücretsiz bir şekide çıkışını gerçekleştiren Call Of Duty: Warzone oyun dünyasına adeta bir bomba gibi düştü. Call Of Duty: Warzone 10 Mart 2020 tarihinde piyasaya sürüldü ve hemen ardından adeta ışık hızıyla bütün dünyaya yayıldı. Bizler de tüm oyuncular için en iyi Call OF Duty: Warzone tavsiyeleri ile sizlerin karşısındayız.

Activision, Call Of Duty: Warzone modunu oynamak için Call Of Duty: Modern Warfare sahibi olmanız gerekmediğinin altını çizdi. Yani PC, PS4 ve Xbox One sahibi olup isteyen herkes bu oyunu oynayabilecek.

Bir Battle Royale oyununu Call Of Duty mekanikleriyle oynamanın çok eğlenceli olduğunu söylemeliyiz. Call Of Duty: Warzone, Modern Warfare altyapısına sahip bir oyun olduğu için oyunun haritası Call Of Duty: Modern Warfare içerisinde ki “Ground War” haritalarını da içeriyor. Verdansk haritası oyunun orijinal haritalarının birleşimi şeklinde olduğu için ana oyunu oyuncular haritaya hemen ayak uydurabiliyor.

call-of-duty-warzone-tavsiyeleri


İlginizi çekebilir: Warzone modu ücretsiz nasıl indirilir?


Call Of Duty: Warzone Tavsiyeleri

Kalabalık Lokasyonlardan Uzak Durun!

Kalabalıktan uzak durmak neredeyse tüm battle royale oyunlarının (yazılı olmayan) ortak bir kuralıdır.

Warzone’da dikkat etmemiz gereken yerler var.  Özellikle Downtown, Stadium çevreleri ve Atlas Superstore çevrelerine inmenizi tavsiye etmiyoruz. Bu bölgelere inen oyuncu sayısı çok fazla olduğu için bir kaza kurşununa kurban gidebilirsiniz. Daha sakin bölgeleri lootladıktan sonra bu bölgelere teçhizatlı biçimde geçmeniz ve rakipleri elemine etmeniz daha mantıklı.

Güzel Loot Fırsatı Olan Lokasyonlar

Takım Arkadaşlarınızdan Uzaklaşmayın

Call Of Duty: Warzone’un bir takım oyun olduğunu unutmayın! Ne kadar iyi oyuncu olursan, ol üç kişilik bir takıma karşı tek başınıza büyük zorluk yaşarsınız. Takım arkadaşlarınız sizin teminatınız olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bir çatışma sırasında sizi yerden kaldıracak kişiler sizin ne kadar yakınınızda olursa hayatta kalma ihtimaliniz o kadar çok artacaktır.

Ölmek de Var Dönmek de! (Gulag Taktikleri)

Call Of Duty: Warzone’nun en çok beğendiğimiz yeniliklerden birisi maça başladıktan sonra bir oyuncu sizi elemine etse bile Call Of Duty bize bir fırsat veriyor. Oyuncular öldükten sonra oyunun haritasında olan hapishaneye gönderiliyor ve başka bir elemine edilen oyuncu ile 1v1 maç yapıyor. Kazanan ise öldüğü yerin üzerinden paraşüt aracılığı ile tekrardan oyuna dönüyor.

Teke tek maç yapacağımız haritanın adı ise Gulag. Bu harita oyunun diğer modlarında mevcut. Gulag’ta yapmanız gereken birkaç şey var geri kalanı sizin yeteneklerinize, biraz da şansıza kalmış. Verebileceğiz taktikler ise basit sakin kalmak, rakiplerinizi beklemek, koşar vaziyette rakibinize yakalanmamak ve az kurşunlu silahlar geldiğinde rakibinizin kurşunu bittiği zaman yumruk atabildiğinizi unutmamanız gerekiyor.

Para Sizin Dostunuz!

Oyunun metalarından birisinin para olduğunu bilmeliyiz. Para çok önemli sebebi ise “Buy Station” yani bir çeşit market. Bu marketin bizlere sağladığı büyük avantajlar var. Marketten almanız gerekenler bölümüne gelmeden önce parayı nerelerden bulabileceğinizden bahsetmek istiyorum;

İlk olarak rastgele olarak saklanan sandıkların içerisinde farklı miktarlarda paralar mevcut. Haritada yer alan evlerin içerisinde ve bankaların kasasında para bulabiliyoruz. Öldürdüğümüz oyuncuların topladığı paraları onları lootlarken alabiliyoruz. Oyunun içerisindeki mikro görevler sayesinde ilave para kazanımları yapabiliyoruz.

Marketten öncelikli olarak almamız gerekenler;

İlk olarak 4.500$’ı kenarda tutmalısınız elemine edilen bir takım arkadaşınızı oyuna geri döndürmek oyunu kazanmak için önemli bir adım. İkinci olarak Self-Revive Kit 4.500$ karşılığında almalısınız. Bu bizlere yere düştüğümüz zaman  takım arkadaşımıza ihtiyaç olamadan kendimizi kaldırabilme fırsatı sunuyor.

Üçüncü olarak da “Precision Airstrike” almanızı tavsiye ediyorum bunun sebebi ise sizden yüksekte olan rakipleri elemine etmek için çok kullanışlı. Örneğin bir apartmanın çatısında bir keskin nişancı var ancak sizde uzak menzilli bir silah yok rakibinizin olduğu çatıya Precision Airstrike gönderdiğiniz zaman düşmanınızı hatta yakınında ki takım arkadaşlarını elemine edebilirsiniz.

Silahlarınızı Warzone’a Göre Ayarlayın

Oyunda hem marketten satın alabildiğimiz hemde haritanın üçüncü kez daralmasının ardından haritanın neredeyse her tarafına gelişigüzel olarak düşen “Loadout Drop” sizin kendi alıştığınız silahlar ile oynama fırsatı veriyor. Önceden “Loadout Drop” için bir hazırlık yapmanız sizin Warzone’da avantaj sağlamanızı sağlayacaktır.

Seçmeniz gereken silah olarak belirli bir isim vermemiz yanlış olacaktır ama silahınıza Perk olarak “Fully Loaded” seçmeniz size avantaj sağlayacak. Warzone’da taşıyabileceğiniz maksimum kurşun ile başlamak sıcak çatışmalarda size avantaj sağlar.

Perk olarak “Overkill” seçerek iki ana silah alabilirsiniz. Tavsiyem ise bir normal tüfek birde uzak mesafeleri vurabilecek bir silah almanız. Eğer kullanabiliyorsanız uzak mesafe silahınıza termal bir dürbün takmak uzaklarda saklanan rakiplerinizi fark etmenizi sağlayacaktır.

Sessiz Ve Sabırlı Kalmak Önemli

Battle Royale oyunlarında amaç çok adam öldürmek değil sona kalarak oyunu kazanmak. Gereksiz araç kullanmamalısınız ne kadar ses o kadar düşman! Eğer gereksiz ateş açar ses çıkartırsanız rakiplerinizin haritasında kırmızı bir imleç ile gözükeceksiniz.

Sabırlı olmak bu oyunda çok önemli örneğin; bir adamı uzaktan vurarak düşürdünüz hemen öldürmeyin biraz bekleyin vurduğunuz düşmanınızın takım arkadaşları rakibinizi kurtarmaya gelecektir. Düşürdüğünüz rakibinizi kaldırmaya başladığı an tekrardan saldırarak karşı takımı gafil avlayıp bir takımımın sonunu getirebilirsiniz.


Peki sizin kendi taktikleriniz mevcut mu? Hemen aşağıdan bizlerle paylaşabilirsiniz!

Exit mobile version