Call of Duty: Vanguard Satışları İyi Gitmiyor

Yeni oyunun Call of Duty: Modern Warfare 2 olacağı söyleniyor...

Call of Duty Vanguard Satışları İyi Gitmiyor

Bildiğiniz gibi Call of Duty oyunları senelik olarak çıkmaya devam ediyor. Eğer ekstrem bir durum yaşanmaz ise Activision tarafından mevcut durumun korunacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Ancak Call of Duty: Vanguard satışları ile ilgili durumun pek iyi gitmediğini söylemek gerek. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PS Oyunlarının PC’ye Gelişini Sony Stüdyoları İstemiş 


Ana senaryosu Sledgehammer Games tarafından geliştirilmekte olan oyunun Zombies modu ile Treyarch Studios ve Call of Duty: Warzone tarafıyla da Raven Software ilgileniyor. Hikaye olarak bizleri bir kez daha İkinci Dünya Savaşı dönemine götüren Call of Duty: Vanguard, Berlin şehrinin düşünün ardından hayatta kalan ve yeni bir Hitler bulma arayışında olan Nazi grubunun yürüttüğü Project Pheonix operasyonunun arkasındaki gerçeği açığa çıkartmaya ve sona erdirmeye çalıştığımız bir mücadelenin içine sokmuştu bizleri.

Sizlerin de iyi bildiği gibi çıkan her yeni Call of Duty, satış anlamında selefini her daim geride bırakıyordu. Bunu şimdilik son olarak, Call of Duty: Black Ops Cold War oyununda gördüğümüzle kalacağız gibi.

Call of Duty: Vanguard Satışları Activision’ı Memnun Etmiyor

5 Kasım 2021 tarihinde çıkmış olan son oyun, Games Industry tarafından rapor edilen GSD verilerine bakılırsa, geçtiğimiz yıl içerisinde Birleşik Krallık’ta FIFA 22’nin hemen arkasından ikinci büyük çıkışı yapan oyun oldu. Buna ek olarak, Call of Duty: Black Ops Cold War ile karşılaştırıldığında, kutulu satışlarda % 26 ve dijital satışlarda da % 44 oranında bir düşüş söz konusu. Tabii ki bunda, bilhassa son dönemde, serinin İkinci Dünya Savaşı dönemini konu alan oyunlarının modern zamanda geçen oyunlara göre daha az satıyor oluşunun da etkisi var.

Son olarak, Battlefield ve Call of Duty sızıntıları ile ün kazanmış olan Tom Henderson tarafından geçtiğimiz günlerde paylaştığı Twitter gönderisine bakılırsa bu yıl çıkacak olan yeni oyun Call of Duty: Modern Warfare 2 olacak. Çıkışı ile aynı zamanlarda Call of Duty: Warzone entegrasyonunun sağlanacağını belirten Henderson, sıradaki oyunun bu yılın Yaz mevsiminde duyurulacağını ve Ekim ayı içerisinde satışa sunulacağını da sözlerine ekledi.

Kolombiya kökenli uyuşturucu kartellerine odaklanılacak olan bir hikaye sunacağı iddia edilen Call of Duty: modern Warfare 2’de, 2009 yılının oyunundan bazı haritalar da aktarılacakmış.

Exit mobile version