Call of Duty Oyunları için Sony, Activision’a Ödeme Yapıyormuş

Kriz giderek büyüyor...

Call of Duty oyunları için Sony Game Pass servisine gelmemeleri adına Activision Blizzard şirketine para ödüyormuş. Microsoft tarafından yapılan açıklama, aslında bu daha önceden de gündeme gelmişti. Ancak artık resmiyet kazanmış oldu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Sony, Activision Blizzard Satın Alımını Engellemeye Çalışıyor


Bildiğiniz gibi Activision Blizzard ile Sony arasında, Call of Duty oyunları özelinde bir anlaşma mevcut. Önceleri bu anlaşma, beta testlerinin ve içeriklerin bir ay PlayStation 4 konsoluna özel olması şartı koşuyordu. Ancak sonradan, beta testleri bir haftaya indirgenmiş olsa da bazı modlar yıllık olarak PlayStation konsollarına özel kalıyor.

Son dönemde de yine Call of Duty serisi üzerinden Microsoft ile Sony arasında bir gerginlik yaşanıyordu. Sebebi ise, Japon teknoloji devinin Activision Blizzard satın alımının onaylanması durumunda milyonlar satan seriyi kaybedeceği endişesi. Bu öyle bir noktaya gelmişti ki, Sony Interactive Entertainment başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan’ın durum ile ilgili olarak Avrupa Birliği yetkilileri ile bire bir görüşmek için Brüksel şehrine uçmasına kadar varmıştı.

Sony-Activision-Blizzard-Satin-Alimini-Engellemeye-Calisiyor

Call of Duty Oyunları için Sony, Activision Blizzard Şirketine Para Ödüyor

Yakın bir zaman önce Microsoft tarafından CMA kuruluşuna sunduğu belgede, Sony tarafının tüm konularda eşit şartlarda olmadığına ilişkin davasını detaylandırdı. Bununla birlikte, Japon teknoloji devi ile Activision Blizzard arasındaki mevcut anlaşmaya ilişkin olarak da “Activision Blizzard ve Sony arasındaki anlaşma, Activision Blizzard’ın Call of Duty serisini birkaç yıl boyunca Game Pass’e eklemesiyle ilişkin kısıtlamalar içeriyor.” yorumunda bulundu.

Bu söylem önemli çünkü bu, Phil Spencer’ın Microsoft’un “Activision Blizzard’ı satın aldıktan sonra mevcut tüm anlaşmaları yerine getirme niyetinde” olduğunu söylediğinde atıfta bulunduğu anlaşmanın bir parçası olduğunu gösteriyor.

Bazı raporlar, bu Sony-Activision anlaşmasının 2024’e kadar süreceğini gösteriyor, bu nedenle pratikte bunun anlamı, Microsoft Activision Blizzard’ı satın alsa bile Call of Duty serisini Game Pass’e getiremeyecek ve yalnızca Xbox’a özel bir oyun serisine dönüştüremeyecek.

Exit mobile version