Call of Duty Hile Koruma Sistemi Duyuruldu

Bakalım Activision'ın girişimi bizleri mutlu sona ulaştıracak mı?

Call of Duty Hile Koruma Sistemi Duyuruldu

Bildiğiniz gibi dün Call of Duty Twitter hesabı üzerinden oyunlarda sık sık hileye başvuran oyuncular için meydan okunan bir paylaşımda bulunulmuştu. Başlangıçta iyimser bir havada başlayan mesaj, daha sonradan sert bir havaya bürünmüş ve bugün itibarıyla da önemli bir duyurunun yapılacağı söylenmişti. Beklenen duyuru da en nihayetinde yapıldı. Call of Duty hile koruma sistemi olacak Ricochet sahneye çıktı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Call of Duty: Vanguard Hikaye Fragmanı Yayınlandı


Call of Duty Hile Koruma Sistemi Nasıl Çalışacak?

Yeni bir teknoloji olduğu öne sürülen hile koruma sisteminin kernel seviyesinde bir sürücü olacağı belirtiliyor. Sistem devreye girdiğinde ise, anlık olarak hileye başvurmuş olan oyuncunun yakalanması da kolaylaşacak. Bununla birlikte, oyun sunucusu genel olarak güvenlik açısından da daha sağlam olacak.

Daha önceden çok oyunculu mod desteği olan DOOM Eternal, Valorant ve daha birçok oyunda kullanılan bu tarz yazılımlar, kullanıcının yaptıklarını takip eden sistem yazılımları olmaları dolayısı ile tepkiler almıştı. Yayıncıların bir kısmı bu tepkiler karşısında geri adım atarken, bir kısmı ise yazılımın çalışma şeklini değiştirerek yola devam etmişlerdi.

Ricochet ise sistem tabanlı değil de oyun tabanlı olarak işlev gösterecek. Diğer bir deyişle, sadece oyun açıldığında devreye girecek ve kapatıldığında hile koruma sistemi de kernel sürücüsü ile kendisini kapatacak. Zaten Activision da önceki yazılımların ışığında duyulan veya duyulabilecek olan endişeleri gidermek için de detaylı bir açıklama yapmaktan geri durmamış.

Söylenene göre PC platformunda Call of Duty: Warzone ile sunulacak olan kernel seviyesindeki sürücüsü, oyunu çalıştırdığınızda devreye girecek. Akabinde ise Call of Duty: Warzone ile etkileşimde olan uygulamaları ve yazılımları görüntüleyecek. Raporlamayı da bu aktiviteler ile sınırlı tutacak.

Her ne kadar Ricochet PC platformu için yayınlanacak olsa da, çapraz platform desteği sayesinde konsol kullanıcılarının da hile koruma sisteminin nimetlerinden faydalanabileceği söyleniyor.

Son olarak Activision, kernel seviyesindeki sürücünün bilahare Call of Duty: Vanguard için de daha sonraki bir tarihte yayınlanacağını müjdeledi. Görünüşe göre, satışa sunulan her yeni Call of Duty oyunu Ricochet’ten faydalanabilecek.

Exit mobile version