Call of Duty 2023, Büyük Bütçeli Oyun Olacakmış

Eski düzene devam edilecekmiş...

Insider Gaming tarafından ortaya atılan bir iddiaya göre, Call of Duty 2023 de büyük bütçeli bir oyun olacak. Söylenene göre, geliştirilme aşamasında karar değişikliği olmuş. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Activision Blizzard Satın Alımı CMA Engeline Takıldı


Bildiğiniz gibi geçmişte bu yılın Call of Duty oyunu ile ilgili birtakım iddialar ortaya atılmıştı. Öyle ki, Activision Blizzard tarafından tam ücretli içerik çıkartılacak olsa da, uzun zamandır devam eden yıllık oyunlar çıkartma düzenine bu yıl ara verileceği söyleniyordu.

Sonraki bir zamanda yaşanan sızıntılar ise, bahsi geçen ücretli içeriğin yeni bir tek oyunculu senaryo ve eski Call of Duty oyunlarındaki çok oyunculu haritaların yenilenmiş versiyonlarını kapsayacağına işaret etmişti. Insider Gaming sitesi üzerinden yapılan yeni paylaşımla, bu yılın Call of Duty oyunu ile aşina olduğumuz yıllık düzene devam edileceği iddia edildi.

Call-of-Duty-Modern-Warfare-2_01

Call of Duty 2023 Hakkında Yeni İddialar

Söylenene göre yeni içerik, başta Modern Warfare 2 için bir indirilebilir içerik olarak doğmuş. Ne var ki sonradan bir karar değişikliğine gidilmiş ve büyük bütçeli bir Call of Duty’ye dönüştürülmüş. Halihazırda da Activision bünyesindeki bütün stüdyoların işbirliğinde, Sledgehammer Games liderliğinde geliştiriliyormuş. Oyunun Modern Warfare alt serisi ile bağlantılı olacak iken, Modern Warfare 3 olup olmayacağı ise bilinmiyormuş.

Insider Gaming ayrıca serinin önceki oyunlarında olduğu yine bir açık beta testinin olacağına da yer vermiş. PlayStation 4 ve PlayStation 5 için başlayacak ilk faz 6 – 10 Ekim 2023 tarihleri arasında, PC ve Xbox konsollarını kapsayacak olan ikinci faz ise 12 – 16 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşecekmiş. Tam sürüm ise 10 Kasım 2023 tarihinde çıkacak iken, PlayStation kullanıcılarının ise senaryo moduna 2 Kasım 2023 tarihinde erişebilecekleri söylenmiş.

Görünüşe göre, güncel oyunun başarısı bir hayli etki yaratmış. Ne var ki bu iddialara Activision Blizzard tarafından herhangi bir teyit veya yalanlama gelmiş değil. Haliyle şimdilik söylenti olarak bir kenarda tutmakta fayda var.

Exit mobile version