Bloober Team Silent Hill 2 Remake İddiasını Doğruladı Gibi

Asla asla deme...

Perşembe gününden bu yana Silent Hill serisiyle ilgili birçok yeni gelişme yaşanmıştı. Her ne kadar şimdilik resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, son olarak Bloober Team Silent Hill 2 Remake yorumu ile ateşe bir odun daha attı diyebiliriz.


İlginizi Çekebilir: Yeni Silent Hill PlayStation 5’e Özel Çıkabilirmiş


Genel bir hatırlatma yapmak gerekirse, geçtiğimiz hafta içerisinde, Aesthetic Gamer tarafından geliştirilme aşamasında olan bir Silent Hill oyununun 2020 yılındaki halinden alındığı iddia edilen görsellerin paylaşımı ile başlamıştı bütün heyecan. Paylaşımın ardından telif avı nedeniyle Twitter hesabı riske giren kullanıcı ve haberi ilk paylaşan Eurogamer, bahsi geçen görselleri kaldırmak durumunda kalmıştı. İşin arkasında Konami firmasının olması, elbette bizleri bir hayli heyecanlandırmıştı.

Bu gelişmenin birkaç gün sonrasında ise Bloober Team stüdyosunun Konami sonrasında Sony Interactive Entertainment ile lisans ve dağıtım konusunda anlaşma imzalaması, yeni iddiaların ortaya çıkmasına yol açmıştı.

NatetheHate2 tarafından paylaşılan ve Jeff Grubb tarafından da desteklenen bu iddiaya göre Polonya menşeli stüdyo, sınırlı süreli PlayStation 5 konsoluna özel olacak, yeni bitişler ve revize edilmiş bulmacalar içerecek olan Silent Hill 2 Remake üzerinde çalışıyor. Bunun yanı sıra, bir tanesi ana ve bir tanesi de yan seri oyunu olan iki Silent Hill’in de geliştirilme aşamasında olduğu da söylenmişti. Daha sonradan VGC (VideoGamesChronicle) kaynaklarından aktarılana göre, yan senaryolu oyunun Annapurna Interactive tarafından geliştirilen ve bölümler halinde yayınlanacak olan bir Silent Hill olacağına işaret edilmişti.

Bloober Team Silent Hill 2 RMK

Bloober Team Silent Hill 2 Remake İddiası için Ne Diyor?

Hal böyle olunca, gözler doğrudan Bloober Team’e, Konami’ye ve Sony Interactive Entertainment’a dönmüştü. Bizler Summer Game Fest sırasında gelecek bir duyuru için bekleyişe geçmiştik ki, Polonya menşeli stüdyonun Üst Yöneticisi Piotr Babieno ile bir röportaj yapan IGN tarafından konuyla ilgili bir soru sorulmuş. Soruyu geçiştirircesine bir cevap veren Babieno, aslına bakarsanız dolaylı yoldan iddiayı doğrulamış gibi olabilir.

“Yaptığımız hiçbir şey için yorumda bulunamayız, çünkü ortaklarımız ile ilişkimize değer veriyoruz. Bu yüzden bir şey diyemeyiz. Gelecekteki projelerimiz hakkında en kısa sürede bir duyuru yapacağız. Böylece resmi olarak daha fazla şey öğreneceksiniz.”

Sizin de gördüğünüz üzere Babieno tarafından yapılan açıklamada herhangi bir yalanlama yok. Diğer bir deyişle, Silent Hill 2 Remake için ilk dolaylı yoldan ilk işaret gelmiş gibi görünüyor. Bu da elbette biraz daha heyecanlanmamız için geçerli bir sebep. Şu durumda Summer Game Fest için biraz daha sabırsızlanabiliriz.

Exit mobile version