Bethesda Yan Senaryolu TES Oyunlarına Engel Olmuş

Farklı maceralar sunulacakmış...

Bethesda Yan Senaryolu TES Oyunlarına Engel Olmuş

Obsidian Entertainment kurucu ortağı Chris Avellone tarafından söylenene göre, Bethesda yan senaryolu TES oyunlarına engel olmuş. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Beklenen Fallout 4 Güncellemesi Başka Bahara Kaldı!


Bildiğiniz gibi Amerika menşeli geliştirici, Fallout 3 ve Fallout 4 arasında geçen bir Fallout: New Vegas oyunu ile karşımıza çıkmıştı. Hayli büyük beğeni toplayan ve serinin özünü Bethesda Games Studios tarafından geliştirilen Fallout’lar ile karşılaştırıldığında daha iyi yakalamış olan yan senaryolu oyun, bugün bile adından söz ettiriyor. Kurucu ortak Chris Avellone tarafından söylenene göre The Elder Scrolls serisi için de yan senaryolu oyunlar düşünülmüş, ama Bethesda Softworks engel olmuş.

Bethesda Yan Senaryolu TES Oyunlarına Yeşil Işık Yakmadı

Avellone tarafından X (eski adıyla Twitter) üzerinden yapılan paylaşımlarda, Amerika menşeli yayıncıya götürülen tekliflerin bir tanesinin Fallout: New Vegas gibi The Elder Scrolls V: Skyrim ile The Elder Scrolls VI arasında oturacak ve oyuncuları daha fazla maceraya çıkartacak şekilde planlandığı söyleniyor. Bunun arkasındaki düşünce ise, ana oyunların arasında daha küçük ölçekli oyunlar sunarak The Elder Scrolls için çoklu stüdyo geliştirme döngüsü oluşturmakmış. Alınan olumsuz geri dönüşte, Fallout: New Vegas için oyuncuların yaptıkları geri dönüşün büyük bir etken olduğunu öne sürüyor Obsidian Entertainment kurucu ortağı Chris Avellone.

“O zamanlarda Treyarch/Activision’ın Call of Duty’ye uyguladığı sistemin benzerini denemenin ve sürdürmenin bir zararının olmayacağını düşündüm. Bethesda ana oyunu çıkartır, sonrasında biz de bir sonraki büyük Bethesda sürümü öncesinde (aynı dünyada veya farklı bir zaman çizgisinde/dönemde) bir Elder Scrolls oyunu çıkartırız.”

Elbette şu anda hem Bethesda Softworks hem de Obsidian Entertainment Microsoft bünyesinde ve önümüzdeki zaman zarfında bu konu tekrardan gündeme gelebilir. Zaten Amerika menşeli geliştirici, geçmişte birkaç kez başka bir Fallout oyunu daha geliştirmeyi istediğini dile getirmişti. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version