Battlefield için Ridgeline Games Stüdyosu Kuruldu

Seri için önemli hamleler gelmeye devam ediyor...

Electronic Arts tarafından yapılan duyuruyla, Battlefield için Ridgeline Games stüdyosunu kurdu. Ana senaryo odaklı bir oyun için yapılan bu hamlenin nasıl sonuçlanacağı ise büyük bir merak konusu oldu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Battlefield Senaryo Modu ile Gelecek


Battlefield 2042 ile seri açısından işler bir süredir yolunda gitmiyor. Her ne kadar DICE stüdyosu oyunu yola sokabilmek için çaba sarf ediyor olsa da, henüz olumlu bir gelişme yaşanmış değil. Yanıltıcı pazarlama stratejisi nedeniyle kandırıldıklarını gerekçe gösteren oyuncular tarafından para iadesi için imza kampanyasının dahi başlatıldığı oyunun sonrasında Electronic Arts, kendi içerisinde bir yapılanmaya gitmişti.

Respawn Entertainment Üst Yöneticisi Vince Zampella, Battlefield serisinden sorumlu hale getirilmiş, Ripple Effect (Battlefield Portal) stüdyosu yeni Battlefield deneyimleri üzerinde çalışmaya başlamıştı. Bununla birlikte EA Seattle stüdyosu ise yeni Battlefield oyunu için kolları sıvamıştı. Görünüşe göre Electronic Arts, yeni adımlar atmaya devam edecek.

Battlefield için Ridgeline Games Yeni Oyun Geliştirecek

Son dönemde yaşanan gelişmelerin ardından, Amerika menşeli yayıncının duyurusu ile Ridgeline Games isimli yeni bir stüdyo kuruldu. Başında Marcus Lehto’nun bulunduğu ve sektörün emektarlarından oluşan stüdyo, Battlefield evreninde geçen hikaye anlatılmış bir oyun üzerinde çalışacak.

Ridgeline-Games-Battlefield_09-08-22-768x432

Lehto konuya ilişkin olarak, DICE ve Ripple Effet ile işbirliği fırsatı yakalamaktan ve hikaye anlatımı ve karakter gelişimi olanaklarını genişletme görevine öncülük etmekten dolayı memnun olduğunu dile getirdi. Battlefield serisinden sorumlu Vince Zampella ise, Ridgeline Games bünyesindeki ekip ile Battlefield’ın başarıya ulaşacağından şüphesinin olmadığı yönünde bir yorumda bulundu.

Son olarak, DICE tarafından yapılan açıklama ile stüdyonun şu anda sadece Battlefield 2042 oyununu düzeltmeye odaklandığını, Mirror’s Edge dahil diğer bütün markaların da bir süreliğine geri plana atıldığını da öğrenmiştik. Bakalım son oyunun akıbeti ne olacak? Gelişmeleri takipteyiz.

 

Exit mobile version