Battlefield 2042 Hazard Zone Modundan Üzücü Haber

Stüdyo enerjisini diğer modlara kaydıracakmış...

Battlefield 2042 Hazard Zone Modundan Üzücü Haber

Battlefield 2042 Hazard Zone modu içerik olarak artık desteklenmeyecek. Ne var ki yayınlanacak olan yeni güncellemeler ile teknik sorunların çözümleneceği söyleniyor. Peki destekleme kararından vazgeçilmesinin arkasındaki neden ne oldu? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Battlefield 2042 ve FIFA 22 Game Pass’e Geliyor Olabilir


Hazard Zone, Kasım ayı içerisinde satışa sunulan Battlefield 2042 oyununun dikkat çeken yönleri arasında yer alıyordu. Takım tabanlı olup tercihen PvE veya PvP olarak oynayabildiğiniz modda, düşmüş olan uydulardan önemli verileri toplamanız gerekiyor.

Bildiğiniz gibi serinin yeni Battlefield, olumsuz anlamda oyun dünyasına damgasını vurmuştu. Sevilen özelliklerden yoksun çıkmasına ek olarak teknik sorunları ile keyif kaçırmasının sonucunda, aktif oyuncu sayısında bir hayli düşüş görmüştük. Bunun yanı sıra, Steam mağazasındaki kullanıcı değerlendirmesi de halen çoğunlukla olumsuz seviyesinde seyrediyor.

Battlefield 2042 Hazard Zone Modu için Destek Kesildi

Son yayınlanan güncellemeler ile olumluya dönme yolunda ilk adımlar atılmıştı. Yakın bir zaman önce geliştirici stüdyo DICE tarafından yapılan açıklama ile Hazard Zone için hata çözümlemelerine devam edileceğini, ama önümüzdeki ay başlayacak olan ilk sezon ve devamında gelecek olan sezonlar kapsamında bu moda içerik anlamında yer verilmeyeceğini resmi olarak duyuruldu. Hazard Zone’ın Battlefield 2042 oyununa uyum sağlayamadığını söyleyen DICE, bütün enerjiyi ve odağı oyuncuların ilgili olduğu modlara çevirmeye karar vermiş.

Battlefield 2042 Hazard Mode Detayları

Takım odaklı bir hayatta kalma mücadelesi sunacak olan Hazard Zone modunda, savaş alanında bulunan veri sürücülerinin yerini tespit etmek ve toplamak olacak. Ancak haritada yalnız olmayacaksınız. Öyle ki, sizinle aynı amaç için uğraş veren rakip takımlar ve işgalci güçler ile de mücadele edeceksiniz. Kazanan takım olabilmek için de, veri sürücülerini toplayıp, belirli bir süre sonra bölgeyi altüst edecek olan fırtınanın patlamasından önce de tahliye noktasına ulaşmanız gerekecek. Ne var ki her bir karşılaşmada iki farklı tahliye aralığı olup, rastgele noktalarda belirecek.

128 oyuncuya kadar desteği sunulacağı Hazard Zone modunda yapacağınız her seçimin kritik rol oynayacağı için, Specialist, silah, ekipman ve taktiksel geliştirmelerinizi iyi bir şekilde planlamanız gerekecek. Oyunda kazandığınız Dark Market kredileri ile en uygun silah hazır setleri (loadout) ve taktiksel geliştirmeler alabilmeniz mümkün olacak. Dark Market kredilerini ise kazandığınız karşılaşmalardan elde edebiliyorsunuz. Ne kadar fazla istihbarat elde ederseniz, o kadar fazla deneyim puanı (XP) ve kredi kazanacaksınız.

Takım çalışmasının üst seviyeye çıkartılabilmesi için, harita üzerinde toplayabileceğiniz Uplink sağlayabilecek bilgisayarlar bulunuyor. Vehicle, Ranger ve Reinforcement olmak üzere üçe ayrılan bu Uplink’leri gerektiği zaman kullanarak, takımınıza ekstradan küçük destekler sağlayabileceksiniz. Görünüşe göre Reinforcement, içlerinden en hayat kurtaracak olanı. Öyle ki, kullandığınız zaman ölen takım arkadaşlarınızı geri çağırabilmeniz mümkün olacak.

Exit mobile version