Baldur’s Gate 3’ün Xbox Series Versiyonu Epey Gecikecek

Üzdü :(

Baldur's Gate 3'ün Xbox Series Versiyonu Epey Gecikecek

Baldur’s Gate 3‘ün Xbox Series versiyonu bu yıla yetişemeyecek gibi görünüyor. Bunun nedeni ise Xbox Series S kaynaklı bir sorun yumağı olarak gösterildi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Baldur’s Gate 3 İçin Geliştiriciden Hoş Sürpriz!


Larian Studios tarafından yapılan duyuru ile PC çıkış tarihi öne alınan Baldur’s Gate 3 ile perşembe günü buluşacağız. Bizlere üst düzey bir rol yapma oyunu deneyimi yaşacak olan oyunun, 6 Eylül 2023 tarihinde de PlayStation 5 için çıkacak olmasının yanı sıra Xbox Series için de geliştiriliyor. Ne var ki her bir versiyonda beklentilerin tam anlamıyla karşılanabilmesi hedefleniyor. Serinin yeni oyunu ile buluşmak için gün saymaya devam ediyor iken, Xbox Series kullanıcılarını üzecek bir haber geldi.

Baldur’s Gate 3’ün Xbox Series Versiyonu Bu Yıla Yetişemeyecek Gibi

Larian Studios yayın yöneticisi Michael Douse, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Xbox Series versiyonunda bölünmüş ekranda oynanış özelliği kaynaklı uzun bir zaman önce baş gösteren bir sorunu çözmeye devam ettiklerini söylüyor. Her ne kadar Series X bu özelliğin altından rahatlıkla kalkabiliyor olsa da, Microsoft çalışanlarının dahi devreye girmesine rağmen Series S üzerinde de sağlıklı bir çalışması halen söz konusu değilmiş.

Oyunun bu platforma çıkabilmesi için de her iki modelde çalışabilmesi gerekiyormuş. Yani Series S kullanıcılarının dışlanabilmesi gibi bir durum söz konusu olmayacak. Bölünmüş ekranda oynamak ile ilgili sorunu çözmenin fazlaca zaman aldığını, ama üzerinde çalıştıklarını söylüyor Douse. Sorunun hayli büyük olduğunu, ama ekosistemdeki oyunun nihai sürümünü bu özelliği çıkartarak satışa sunmanın mümkün olmadığını da sözlerine ekliyor. Hal böyle olunca, Xbox Series versiyonunun bu yıl çıkamayacakmış gibi görünüyor. Yıl sonuna doğru yeni haberlerin verilmesi hedefleniyormuş.

Toplamda Game of Thrones dizisinin tamamının iki kat fazlasına tekabül eden toplamda yüz yetmiş saatten fazla olacak sinematik sahne ve üç The Lord of the Rings romanından üç kat daha fazla diyalog içerdiği söylenen Baldur’s Gate 3, bizlere devasa bir Dungeons & Dragons deneyimi yaşatacak. Bununla birlikte çok oyunculu modu ve bölünmüş ekranda kooperatif oynama özelliğiyle de Divinity: Original Sin II oyunundan da hemen hemen dört kat büyük olacak.

Her biri kendisine özgü hikayesi, kişiliği, isteği ve hedefi olan yedi ana karakterin olacağı Baldur’s Gate 3, aynı zamanda da oldukça detaylı bir karakter yaratma sistemi sunacak. Farklı vücut tipleri ile on bir ırk ve otuz bir alt ırk arasından seçim yapabileceğimiz oyunda, on iki sınıf, kırk altı alt sınıf, altı yüzden fazla büyü ve eylem olacak.

Baldur’s Gate 3 Konusu

Kaçırılmış, enfekte ve kayıp. Bir canavara dönüşüyorsun ama içindeki yozlaşma büyüdükçe gücün de büyüyor. Bu güç hayatta kalmana yardımcı olabilir ama bunun bir bedeli olacaktır. Parti içinde kurduğun güven bağı her yetenekten daha çok işine yarayabilir. Şeytanlarla, varlıklarla ve diğer kötücül dünya dışı güçlerle çatışmalara girerek Unutulmuş Diyarlar’ın kaderine karar vereceksin.

 

Exit mobile version