Baldur’s Gate 3 için Artık 2023 Yılını Bekleyeceğiz

Henüz net bir tarih verilemiyor...

Baldur's Gate 3 için Artık 2023 Yılını Bekleyeceğiz

Baldur’s Gate 3 oyununun bu yıla yetişmeyeceği artık resmiyet kazanmış oldu. Rol Yapma Oyunu için artık önümüzdeki yılı beklemek durumundayız. Geliştirici tarafından yapılan açıklamanın detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Baldur’s Gate 3 Türkçe Dil Desteğine Kavuştu!


Eskilerin unutulmaz klasik Rol Yapma Oyunu olan Bladur’s Gate, üçüncü oyunu ile 2020 yılının Ekim ayı içerisinde Erken Erişim aşaması ile oyuncuların beğenisine sunulmuştu. Bugüne kadar Barbarian ve Druid dahil ek oyuncu sınıfları, yarışlar, görevler, hikaye içeriği ve görsellik revizyonları dahil birçok güncelleme yayınlanmıştı. Final versiyonuna ulaşana kadar daha birçok yeni güncellemenin alacağı söylenen yeni oyun, ülkemizde Türkçe altyazı ve arayüz desteğiyle de oynanabiliyor.

Baldur’s Gate 3 2023 Yılında Çıkışını Gerçekleştirecek

Geliştirici Larian Studios, başlarda yeni oyunun 2022 çıkması hedefinde olduğunu söylemiş olsa da, sonradan elbette planlarda yaşanan değişiklikler dolayısıyla, artık bu yıla yetişemeyeceğine değinilmişti. Nitekim stüdyo tarafından son yayınlanan videoda yapılan açıklama ile 2023 yılına ertelenenler kervanına yeni Baldur’s Gate de resmi olarak katılmış oldu.

Youtube üzerinden yayınlanan The Journey So Far isimli videoda, genel olarak Erken Erişime açılma zamanından bu yana oyunun geçtiği aşamalara değinilir iken, aynı zamanda çıkış tarihine ilişkin açıklayıcı bir bilgiye de yer verildi:

“Dokuz Cehennem adına, şimdiden birçok harika şey ekledik ve bunların geldiği yerde daha fazlası var. Öyleyse Baldur’s Gate 3 yolculuğumuzda ya şimdi erken erişimde bize eşlik edin ya da 2023’te tam sürümde katılın.”

Larian daha önce oyunun piyasaya sürüldüğü sırada on iki adet D&D 5E sınıfının tümünü içereceğini doğrulamıştı. Diğer bir deyişle, gelecekte Paladin, Monk ve Bard sınıflarını da göreceğimiz anlamına geliyor.

Baldur’s Gate 3 Konusu

Kaçırılmış, enfekte ve kayıp. Bir canavara dönüşüyorsun ama içindeki yozlaşma büyüdükçe gücün de büyüyor. Bu güç hayatta kalmana yardımcı olabilir ama bunun bir bedeli olacaktır. Parti içinde kurduğun güven bağı her yetenekten daha çok işine yarayabilir. Şeytanlarla, varlıklarla ve diğer kötücül dünya dışı güçlerle çatışmalara girerek Unutulmuş Diyarlar’ın kaderine karar vereceksin.

 

Exit mobile version