Aztek Dönemi Assassin’s Creed İddiası Asılsız Olabilir

Sıradaki oyun Basim Ibn Ishaq odaklı olacakmış...

ACG tarafından ortaya atılan Aztek dönemi Assassin’s Creed iddiası, görünüşe göre gerçekçi değil. Çok geçmeden bir yorumda bulunan Jason Schreier, Basim odaklı bir oyun beklememiz gerektiği konusunda ısrarcı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Assassin’s Creed Liberation HD Steam Mağazasından Kaldırıldı (Güncel)


Origins ile başlayan ve Valhalla ile finaline ulaştığımız son Assassin’s Creed üçlemesinin ardından, oyuncular olarak sıradaki oyunun nerede geçeceğini merak ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Ubisoft tarafından yapılan anketler ile birçok farklı dönemin düşünüldüğünü görmüştük. Genel olarak Üç Krallık dönemi Çin veya Feodal Japonya yönünde büyük bir beklenti olsa da, şimdilik bir karşılık bulmuş değil.

Yakın bir zaman önce, geçmişte Far Cry Primal dahil paylaştığı sızıntı bilgiler ile itibar sahibi olmuş ACG tarafından Twitter üzerinden yapılan paylaşım ile sıradaki Assassin’s Creed oyununun Aztekler’i konu alacağı söylendi. İşin ilginç yanı, kullanıcının paylaşımını hiçbir şekilde açık kapı bırakmaz şekilde yazmış olması dikkat çekti.

Bildiğiniz gibi Aztekler 1300 – 1521 yılları arasında merkezi Meksika’nın bölgelerine egemen olmuştu. İmparatorluk döneminde üç şehir eyaletinden oluşmuş ve bilhassa bilim ve matematik gelişmiş bir uygarlık olsa da, taştan anıtlar ve tapınaklar ve insan kurban etme ayinleri ile meşhurlar. En nihayetinde de Aztek hükümdar Moctezuma II’nin başlarında olduğu İspanyol sömürgeler tarafından devrilmişlerdi.

acv-basim

Aztek Dönemi Assassin’s Creed İddiası Yalanlandı

Ancak bu iddia, Jason Schreier tarafından söylenene göre asılsız. ACG tarafından yapılan paylaşıma cevaben Schreier, hazırladığı Bloomberg raporunu işaret etti ve sıradaki oyunun Basim Ibn Ishaq karakterini konu alan Rift kod adlı Assassin’s Creed olacağını söyledi.

“Basim Aztec İmparatorluğu’na gitseydi, mantıksız bir zaman yolculuğu numarası olacaktı. AC Infinity’nin parçası olarak iki ana oyunun geliştirilme aşamasında olduğunu da duydum ve hiçbirisi Aztek değil. Belki bir çok gizli yan oyun geliştirilme aşamasındadır, ama haberdar değilim.”

Söylenene göre Rift, esasen Assassin’s Creed Valhalla için bir genişletme paketi olarak planlanmış. Ne var ki, Ubisoft’un oyun satışa sunma programı sebebiyle yasak savma olarak bağımsız bir proje haline getirilmiş.

Exit mobile version