Azerbaycan’da En Çok Oynanan Mobil Oyunlar

Azərbaycanda ən çox oynanan mobil oyunlar haqqında yazımıza xoş gəlmisiniz.

Azerbaycan’da en çok oynanan mobil oyunlar listesi ile karşınızdayız! Bu gün asanlıqla cibimizə yerləşən balaca bir cihazla zəng etmək, musiqiyə qulaq asmaq, nəyəsə baxmaq, şəkil çəkmək, internetə girmək və dostlarına e-mail göndərmək mümkündür. Amma telefonda ən çox oyun oynayırıq. Biz də Azərbaycanlıların hansı oyunlar oynadığını öyrənmək istədik.


İlginizi Çekebilir: Karantinanızı Güzelleştirecek 6 FPS Oyun!


Azerbaycan’da En Çok Oynanan Mobil Oyunlar Listesi!

Son yıllarda hızla gelişen mobil donanım sektörü ile birlikte geçmiş yıllara kıyasla çok daha güçlü cihazlar ile karşılaşıyoruz. Mobil cihazların hiç olmadığı kadar güçlü olması, mobil oyunların da hiç olmadığı kadar gelişmesine olanak sunuyor.

Nitekim son zamanlarda gördüğümüz oyunlar da bunu kanıtlar nitelikte. Azerbaycan’da en çok oynanan mobil oyunlar listesini sizler için derledik.

Azerbaycan'da En Çok Oynanan Mobil Oyunlar Listesi 2020 / Azerbaycan'da En Çok Oynanan Mobil Oyunlar

Call of Duty Mobile

Listenin başında geçtiğimiz aylarda yayınlanan ve ilk gününde bile rakiplerini sollayarak gerisinde bırakan Call of Duty Mobile yer alıyor. Önceki mobil oyunların aksine daha hareketli ve hızlı bir yapıya sahip olan oyun, muhtemelen tam da bu nedenle en çok oynan oyunlar listesinde yer alıyor.

Dünyanın en popüler FPS serilerinden Call of Duty’nin dinamikleri üzerinde kurulu olan Call of Duty Mobile, hem geçtiğimiz yılın hem de bu yılın en çok oynanan mobil oyunlarından birisi.

PUBG Mobile

Listenin ilk sırasında ise mobil oyunlara gerçekten ivme kazandıran, mobil oyunculuğu şahlandıran PUBG Mobile yer alıyor. PUBG Mobile ilk çıktığında alışılmışın dışında bir deneyim sundu ve bu nedenle dünya genelinde milyonlarca oyuncuya hitap etti.

Tabii bu hali ile birlikte Azerbaycan’ın da en çok tercih edilen mobil oyunlarından birisi haline gelmeyi başardı.

Fortnite

Çıkışından bu yana PUBG ile sert bir rekabet içerisinde bulunan Fortnite, mobil tarafında yarışa oldukça geç dahil oldu. Bu gecikme, Android tarafında yaşanan gecikme ile birleşince üstteki iki rakibinin gerisinde kaldığı söylenebilir. Yine de bu, en popüler oyunlardan birisi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Yarışa geç dahil olmuş olsa bile Fortnite, hem Azerbaycan’da hem de dünya genelinde milyonlarca mobil oyuncuya hitap ediyor.

FIFA Futbol

FIFA Futbol rakiplerinden ayrı olarak bu listede yer almayı hak eden oyunlardan birisi. Futbol deneyimini mobil cihazlara taşıyan FIFA Futbol, alışılmışın dışında dinamiklere ve oynanışa sahip olsa da milyonlarca kişinin severek oynadığı bir oyun.

Hem çoklu oyuncu deneyimi hem de bireysel modları ile dikkatleri çeken oyun, Azerbaycan’ın en çok indirdiği oyunlar arasında yer alıyor.

Asphalt 9

Bu sefer hem biraz eskilere hem de mobil oyunculuğun klasiklerine geçiş yapıyoruz. Listenin beşinci sırasında ise yarış türündeki en iddialı oyun olan Asphalt 9 yer alıyor.

Kendine özgü mekanikleri ve dinamikleri, gerçekçi yapısı ve kendisine çeken haritaları ile birlikte Asphalt 9, yarış serisinin en son üyesi olarak karşımıza çıkıyor. Küresel ölçekte milyonlarca oyuncuya sahip olan oyun, Azerbaycan’da da en popüler oyunlar arasında yer alıyor.


İlginizi Çekebilir: Çıkacak Oyunlar


Peki sizler en çok hangi mobil oyunları oynuyorsunuz? Kendi listenizi hemen aşağıdaki yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarla paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version