Assassin’s Creed Valhalla, Steam’e Gelecek Gibi

Kuzeyin soğuğu Steam'i de sarabilir...

Assassin’s Creed Valhalla, Steam mağazasının yolunu tutmuşa benziyor. Oyunun Ubisoft Connect sayfasında keşfedilen bir detay, kafaları karıştırdı. Konuya ilişkin olarak gözler de Fransız yayıncı ile Epic Games tarafında döndü.


İlginizi Çekebilir: Çok Oyunculu Assassin’s Creed Oyunu Geliyor


Epic Games şirketinin dijital PC oyunu mağazası, 2018 yılının sonlarına doğru faaliyete geçmişti. Haftalık olarak verdiği ücretsiz oyunlara ek olarak, zaman içerisinde büyük yayıncılar ile yapılan önemli anlaşmalarla da dikkat çekmeyi başarmıştı. Bu anlaşmalar kapsamında belli başlı oyunlar, ya altı ay veya bir yıl arasında değişen sürelerde ya da kalıcı olarak mağaza üzerinden oyuncular ile buluşturuluyor.

Bahsi geçen büyük yayıncılardan birisi de Ubisoft. Son olarak 2019 yılının Ocak ayında yapılan duyuruyla, The Division 2 ve sonrasında çıkan Fransız yayıncının oyunları Steam mağazası üzerinden satışa sunulmamıştı. Bu da, PC platformundaki oyuncuları Epic Games ve Ubisoft arasında seçim yapmaya zorlamıştı. Ancak görünüşe göre Assassin’s Creed Valhalla, Valve mağazasına da gelecek.

Assassin’s Creed Valhalla, Steam Mağazasına da Geliyor Mu?

ResetEra sitesinden The AshenOne isimli kullanıcı tarafından keşfedilene göre, son Assassin’s Creed oyununun Ubisoft Connect sayfasının kodunda STEAM ibaresi bulunuyor.

assassins_creed_valhalla_steam

2019 yılında yapılan bir röportaj sırasında konuşan Ubisoft Başkan Yardımcısı Chris Early, Steam mağazasının iş modelinin gerçekçi olmadığını söylemişti. Aynı röportajda, Epic Games Üst Yöneticisi Tim Sweeney ise hedeflerinin uzun vadeli ve stabil bir çalışma yaratma olduğunu dile getirmişti.

Assassin’s Creed Valhalla sayfasının kodundaki Steam ibaresi bir ihtimal hatalı giriş olabilir. Eğer değilse, ‘uzun vadeli ve stabil bir çalışma’ ile neyin kastedildiğiyle ilgili olarak kafalarda soru işaretleri oluşacaktır elbette.

Bakalım Epic Games ve Ubisoft taraflarından konuyla ilgili olarak aydınlatıcı bilgi ne zaman gelecek? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version