Assassin’s Creed Liberation HD Steam Mağazasından Kaldırıldı (Güncel)

1 Eylül 2022 tarihinde de erişime kapanacakmış...

GÜNCELLEME: Ubisoft tarafından yapılan açıklama ile mevcut durumdan sadece çevrimiçi bileşenler ve indirilebilir içerikler etkilenecek. Diğer bir deyişle, ana senaryo modu ve çevrimdışı bileşenler kullanılmaya devam edilecek.

***

Sürpriz bir gelişme ile Assassin’s Creed Liberation HD Steam mağazasına veda etti. Ancak Eylül ayında bizi daha büyük bir problem bekliyor. Oyunu bitirmek için acele etmenizde fayda var. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Ubisoft 15 Oyunun Daha Sunucusunu Kapatıyor


Fransız yayıncı, belirli aralıklar ile yaptığı duyurular ile eski oyunlarına olan desteğini yavaş yavaş kesiyor. İlk olarak Nisan ayında yapılan duyuru ile PC, Microsoft, Nintendo ve Sony konsolları, mobil cihazlar ve OnLive bulut servisi kapsamındaki doksan oyununun sunucusu kapatılmıştı.

Geçtiğimiz hafta yapılan bir diğer duyuru ile listeye sanal gerçeklik cihazlarına çıkanlar dahil on beş oyunun daha ekleneceğinin haberini vermişti. Bunun sonucunda bazı oyunlar artık oynanamayacak iken, geri kalanlar için de çok oyunculu olarak oynamak, Ubisoft hesaplarını oyuna bağlamak ve hatta indirilebilir içeriklere erişim de mümkün olmayacak.

Yapılan bu her ne kadar büyük bir tepkiye yol açmış olsa da, şimdilik Fransız yayıncı geri adım atılmış değil. Aksine, bizleri üçüncü bir dalga bekliyor. Hatta ilk adım da Assassin’s Creed Liberation HD ile atıldı.

Assassin's Creed Liberation HD

Assassin’s Creed Liberation HD Steam Üzerinden Alınamıyor

Yakın bir zaman önce yaşanan yeni gelişme ile bahsi geçen oyun Steam mağazasından bütünü ile kaldırıldı. İlgili sayfaya gittiğimiz zaman da, ‘Yayıncının talebi doğrultusunda Assassin’s Creed Liberation HD, artık Steam’de satılmamaktadır.’ mesajı ile karşılaşıyoruz. Dahası ise, hemen aşağısında 1 Eylül 2022 tarihi itibarıyla erişime kapanacağına dair bir uyarı daha bulunuyor. Bunun anlamı şu ki, oyunu satın almış olsanız dahil belirtilen tarihten sonra giriş yapamayacaksınız.

Ne var ki bu durumun, sadece bağımsız satılan versiyonu için geçerli olacağı söyleniyor. Diğer bir deyiş ile oyunun Assassin’s Creed III Remastered içindeki versiyonu, 1 Eylül 2022 tarihi sonrasında erişilebilir olmaya devam edecekmiş.

Bu durum elbette parasını ödediği bir şeye erişemeyecek olan topluluğun hoşuna gitmiş değil. Oyunun büyük bir aktif oyuncu kitlesinin olmaması bu kararın alınmasında önemli etkenmiş gibi görünüyor. Ancak bunu daha başka yapımlar takip edecek ise, önemli klasiklere bir süre sonra erişmek için alternatif yollar aramak durumunda kalacak olabiliriz.

Exit mobile version