Assassin’s Creed: Black Flag ve Skull and Bones Karşılaştırıldı

Pek olması gerektiği gibi değil sanki...?

Assassin's Creed Black Flag ve Skull and Bones Karşılaştırıldı

Gameinvader tarafından hazırlanan yeni videoyla, pek çok farklı yönden Assassin’s Creed: Black Flag ve Skull and Bones karşı karşıya getirildi. Peki sonuç ne oldu? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Skull and Bones İçin 4 Sezonluk İçerik Yol Haritası Detaylandırıldı


Başlangıçta Assassin’s Creed: Black Flag içeriği olarak planlanan, ama sonradan bağımsız bir oyuna dönüştürülen Skull and Bones, 2017 yılında duyurulmuştu. Ne var ki yıllarca sessizliğe gömülen ve sürekli olarak ertelenen oyun, 2022 yılındaki geri dönüşünün ardından erteleme haberleri ile karşımıza gelmeye devam etmişti. Ancak bir yandan da beta testleri ile oyunculara oyunu deneyimleme fırsatı sunulmuştu.

PC, PlayStation 5 ve Xbox Series için 16 Şubat 2024 Cuma günü itibarıyla tüm oyunculara açılmış olan Skull and Bones, beklenen etkiyi yine de yapamadı diyebiliriz. Öyle ki Metacritic ortalaması, 64 / 100 olarak görünür. Elbette bu şimdilik on iki incelemenin sonucunda oluşan bir ortalama ve ilerleyen süreçte de ne denli değişeceğini hep birlikte göreceğiz.

Assassin’s Creed: Black Flag ve Skull and Bones Karşı Karşıya: Hangisi Daha İyi?

Gameinvader Youtube kanalı tarafından yayınlanan yeni video ile Assassin’s Creed: Black Flag ve Skull and Bones karşı karşıya geldiler. Toplamda sekiz dakika uzunluğundaki videoda, her iki oyundaki su, harita sınırlarını geçme, zıpkın kullanımı, gemi savaşları, yüzme, gemiye çıkma, şarkı söyleme ve ayak izleri gibi detaylar kapsamında karşılaştırılmış.

Black Flag oyununun aksine Skull and Bones, düşman gemilerine çıkışları bir ara sahne ile oyunculara sunar iken, karakterimizin yüzmesi mümkün olmuyor. Bunda elbette canlı servis oyununun gemi odaklı bir yapısının olması ve sadece güvenli limanlarda gemimizi terk edebiliyor olmamızın etkisinin büyük olduğu söylenebilir.

Korsan temalı oyunun başlangıçta Assassin’s Creed: Black Flag için bir indirilebilir içerik olarak planlanmış olması dolayısıyla, pek çok elementi içerdiğini biliyoruz. Gelen eleştirilerin birçoğu da bu elementlerin yeni oyunda olması gerektiği gibi kullanılamamış, hatta daha kötü bir hale getirilmiş olmasıydı.

Peki siz bu Skull and Bones hakkında ne düşünüyorsunuz? Deneme fırsatınız oldu mu? Eğer olduysa, beğendiniz mi? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version