Asgari Ücretle Oyuncu Olmak: Kaç Ay Çalışmak Gerekiyor?

Asgari Ücretle Oyuncu Olmak: Kaç Ay Çalışmak Gerekiyor?

Geçtiğimiz saatlerde yapılan resmi açıklama ile birlikte asgari ücret 2.825,90 TL olarak belirlendi. Peki ama ülkemizdeki fiyatları göz önüne aldığımızda bu parayı sadece oyuna yatırmak istesek, kaç ay çalışmamız gerekiyor? İşte asgari ücretle oyuncu olmak ve zorlukları!


İlginizi Çekebilir: Yurt Dışında Oyuncu Olmak


Asgari Ücretle Oyuncu Olmak için Kaç Ay Çalışmak Gerekiyor?

Bu noktada bize fikir sunabilmesi adına birkaç farklı paket ile karşınızdayız. Bu sayede hangi paketi almak için ne kadar süre çalışılması gerektiğini kolayca görmüş olacaksınız.

Paket 1: Oyun Konsolu

Bu paketi oluştururken bir adet PlayStation 5 satın alarak başladık. Hemen ardından olmazsa olmaz olarak ikincil bir kol satın aldık ve çarpıcı bir ses deneyimi için PS5 Pulse 3D Wireless Headset’i de es geçmedik. Tamam bunları aldık ama oynayacak oyun da lazım. FIFA 21 Beckham Sürümü ve Spider-Man Miles Morales de sepetimizde.

Sonuç olarak elimizde 11.425 TL tutarında bir paket oldu ve eğer asgari ücreti göz önüne alırsak bu paket için 4 Ay boyunca çalışmak gerekiyor.

Paket 2: Dizüstü Oyuncu Bilgisayarı

Bu paketi oluştururken bir adet Monster Tulpar T7 V19.7 satın alarak başladık. Bu modeldeki dahili depolama yalnızca 240 GB olduğu için bir adet de 500 GB ek SSD koyduk. Ardından kulaklığı HYPERX Cloud II 7.1, fareyi ise Steelseries Aerox 3 Wireless ile hallettik. E bazı oyunların tadı yalnızca gamepad ile çıkıyor. Bu nedenle bir adet de Xbox Wireless Controller aldık.

Sonuç olarak elimizde 17.815 TL tutarında bir paket oldu ve eğer asgari ücreti göz önüne alırsak bu paket için 6,5 Ay boyunca çalışmak gerekiyor.

Paket 3: Oyuncu Sistemi

Bu paketi oluştururken Ocak 2021 Sistem Tavsiyeleri yazımızdaki üst segment sistem tavsiyesi önerimizi kayda aldık. Tıpkı üst modelde olduğu gibi bir adet kulaklık, bir adet mouse, bir adet gamepad ve bir adet de klavye ekledik. Tabii ki iş bunlarla bitmedi ve bir adet de monitör satın almamız gerekti. Yine de çok güzel bir paket topladığımızı söyleyebilirim.

Sonuç olarak elimizde 21.500 TL tutarında bir paket oldu ve eğer asgari ücreti göz önüne alırsak bu paket için 7,5 Ay boyunca çalışmak gerekiyor.


Asgari Ücret ile Alınabilecek Akıllı Telefonlar


Peki siz bu paketler ve nihai sonuç hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version