ARK: Survival Ascended Xbox Series İçin Bugün Çıkıyor

PlayStation 5 versiyonu da Aralık ayına kalmış...

Hem geliştirici hem de yayıncı konumunda bulunan Studio Wildcard tarafından yayınlan yeni gönderi ile ARK: Survival Ascended Xbox Series için bugün çıkıyor. PlayStation 5 versiyonu ise artık bu ayın sonuna yetişemeyecekmiş.


İlginizi Çekebilir: Xbox Black Friday İndirimleri Başladı


ARK: Survival Ascended Xbox Series İçin Saatler Sonra Çıkıyor

Hatırlayacağınız üzere bu yılın Nisan ayında duyurulmuş olan Unreal Engine 5 ile yeniden yapılan Ark: Survival Evolved, Ekim ayının sonlarına doğru gerçekleştirilen Xbox Partner Preview etkinliği ile eş zamanlı olarak PC için yayınlanmıştı. PlayStation 5 ve Xbox Series versiyonlarının da Kasım ayı içerisinde çıkacağı duyurulmuştu. Ne var ki her ne kadar Xbox Series için 14 Kasım 2023 Salı günü işaret edilmiş olsa da, son anda bir erteleme kararı alınmıştı.

Yapılan yeni resmi açıklama ile Ark: Survival Ascended Xbox Series için bugün TSİ 20:00 sıralarında yayınlanmış olacak. Dahası ise PC ve Xbox Series versiyonları arasında çapraz platform desteğine ek olarak, oyunu konsoluna özgü olanlar dahil yeni sunucularda da oynayabileceğiz.

ARK Survival Ascended Ertelendi!

PlayStation 5 versiyonu için de sertifikasyon için Sony ile halen sıkı bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Studio Wildcard, daha önceden hedeflenen Kasım sonu tarihini de karşılaşılan bazı sorunlar nedeni ile tutturamayacaklarını ve ARK: Survival Ascended oyununun PlayStation 5 kullanıcıları ile Aralık ayının başlarında buluşturulacağını belirtiyor.

Oyunun PlayStation 5 versiyonu, PC ve Xbox Series ile çapraz platform desteğine ek olarak, aynı Xbox Series versiyonunda olduğu gibi konsola özel sunucularda da oynayabilecekler. Yani oyuncular tercihen ortak sunucu yerine kendilerine ayrı sunucular üzerinden oynayabilecekler.

Son olarak, Ark: Survival Ascended oyununun konsol versiyonları PC versiyonunun çıkışı sonrasında yayınlanan güncellemeler ile çözümlenen hatalardan da arındırılmış halde satışa sunulacakmış. Bunlara performans iyileştirmeleri ve güvenlik altyapısı dahil. Sonuncusu 20 Kasım 2023 Pazartesi günü yani dün yayınlanan güncelleme notlarına buradan göz atabilirsiniz.

Exit mobile version