Aragami 2 İnceleme

Ninja olmanın verdiği haz artık Aragami 2 ile tarif edilebiliyor...

Lince Works tarafından geliştirilen ve yayınlanan platform, macera ve gizlilik oyunu Aragami 2, 17 Eylül 2021’de çıkışını gerçekleştirdi. Peki geliştirici Lince Works’ün yeni oyunu Aragami 2 oyunculara neler sunuyor? Satın almaya değer mi? İşte tüm detaylarıyla Aragami 2! Aragami 2 inceleme.

Merakla beklenen yapım, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X – S ve hatta Xbox Game Pass Ultimate üzerinden şu an erişilebilir durumda. Aragami’yi ilk oyuna nazaran co-op desteğine sahip olduğu için arkadaşlarınızla beraber toplam 4 kişiye kadar oynayabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Bus Simulator 21 İnceleme


Aragami 2 İnceleme

Ninja olmanın yükü, hafife aldığım bir şey değil. Okurlarımızı Ninja ile ilgili kaliteli içerik hakkında bilgilendirmek için sürekli bir ipucu peşinde koşmakla, interneti taramakla ve eski Ninja parşömenleri bulmanın peşindeydim. Neyse ki 2016’da dikkatimi mükemmel bir bağımsız oyun olan Aragami’ye çevirdiğim için şanslıydım. Dürüst olacağım, Aragami 2’nin fragmanını gördüğümde gerçekten heyecanlandım – bu sefer daha hızlı ve daha fazla savaş odaklı görünüyordu.

Aragami 2’nin ilk oyunun kendisi için attığı sağlam temeli alıp çok daha iyi bir şey inşa etmek için kullanacağını ummuyordum. Gönül rahatlığıyla da umduğumu buldum diyebiliriz. Aragami 2, ilkinden biraz daha belirsiz bir şekilde başlıyor. Aragami kavramına biraz belirsiz bir giriş yaptıktan sonra, ana karakterimiz bir yığın cesetin yanında uyanır. Biraz ilerlerken, ona saldıran ve öldüren üç uğursuz Aragami ile karşı karşıya kalıyoruz.

Aragami 2 İncelemeAncak, öteye geçmek yerine, oyuncu, tamamen Aragami’den oluşan bir köy olan Kakurega Köyü’ne çağrılır ve ona Rashomon Vadisi topraklarının kötülük tarafından nasıl tüketildiği anlatılır. Oyuncu, araziyi saran yolsuzlukla savaşmak ve yok etmek için çalışmalı ve potansiyel olarak Aragami’nin bedenlerini zehirleyen lanete bir son vermelidir. Oyuncular kendi Aragami’lerini adlandırabilir ve kendi Aragamilerini özelleştirebilirler.

Son Elit Savaşçı

Oynanış biraz Tenchu ​​Z, biraz da Sekiro: Shadows Die Twice kıvamında. İlk oyunda olduğu gibi, görevleri görünmeden, hatta tek bir düşmanı öldürmeden tamamlamanız durumunda çeşitli bonuslar kazanmaktasınız. Ne kadar iyi yaptığınıza bağlı olarak, size deneyim puanları verilmekte, bunun üzerine seviye atlayabilir ve kazanılan yetenek puanlarını yeni yetenekler kazanmak için kullanabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Deathloop İnceleme


Maalesef yeni oyunda bölüm tasarımları fazlasıyla basit ve ilk oyunun boyut ve ilerleme hissinden yoksun duruyor. Aragami’nin hareket şekli bu sefer farklı. Yavaş hareket eden bir Aragami’den ve dikey hareketlilik eksikliğinden muzdarip olan ilk oyunun aksine, Aragami 2’nin Aragami’si çok daha hızlı, daha çevik bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Oyuncular oldukça hızlı hareket edebilir, çift zıplamayı kullanabilir ve hatta bir alanda diğer alana hızlıca ulaşmak için ışınlanma taktiğini deneyimleyebilir.

Çimenli alanları ve gizli kalmak için belirli bakış noktalarına kullanabilirsiniz. Bu görevleri daha kolay bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Savaş sistemi yenilendi. Aragami 2’nin yukarıda bahsedilen Sekiro ilhamını ele aldığı yer tam olarak burası. Çatışmaya girmenin ölümün neredeyse garanti olduğu ilk oyunun aksine, Aragami 2, savaşı daha hızlı, daha akıcı ve daha yoğun hale getirerek oynanışını iyileştiriyor. Bu noktada dayanıklılığınızı iyi yönetmeniz gerekmekte. Dayanıklılığınız tükenirse hasarlara karşı savunmasız kalırsınız.

Rashomon Vadisi’ni Koruyun!

Alternatif olarak, iyi zamanlanmış savuşturmalar, bir düşmanın dayanıklılığını azaltarak onları saldırılara açık hale getirebilir. Bu, teorik olarak, tespit edilmeyi çok daha bağışlayıcı ve biraz daha eğlenceli hale getiriyor. Tespit edilmeniz halinde belirli bir alandaki hemen hemen her düşman son konumunuza doğru yönelmekte. Fark edildiğiniz an kaçmanız bazen hayati önem taşıyabilir. Cesur olmayın! Arkanızdan APTAL derler… Benden söylemesi.


İlginizi Çekebilir: Sniper Ghost Warrior Contracts 2 İnceleme


Görsel olarak Aragami 2, yarı hücre gölgeli estetiğe sahip. Kısacası bu konuda ilk oyundan pek bir farkı olduğu söylenemez. İyi görünse de, daha yumuşak manzaralara karşı daha parlak renkler ile ilk oyunun sahip olduğu bazı stillerden yoksun bir şekilde bizleri selamlıyor. İlk oyuna benzer şekilde, animasyonlar oldukça tutarlı olsa da, zaman zaman biraz hantal kaçabiliyor.

Bu, Aragami’nin belirli çıkıntıları tutamamasından veya kendisini garip konumlandırmasından kolay bir şekilde anlaşılabiliyor. Düşman kare hızlarının uzak mesafelerde iç karartıcı olduğuna değinmek bile istemiyorum. Gelecek güncellemelerle umarım bu sorunları bir an önce ortadan kaldırırlar. Kusurlarına rağmen, Aragami 2’yi oynarken hiç sıkılmadım. Gizliliğin ritmine girmek ve Sekiro: Shadows Die Twice gibi oyunlara verilen bu sevgi dolu övgünün tadını çıkarmak beni mutlu etti.

İntikamın Ruhu Sizinle Olsun

Lütfen bu oyunu yan sanayi Sekiro: Shadows Die Twice olarak tanımlamayın… Şans verin. Lince Works’ün Aragami 2 ile tekerleği yeniden icat etmeye çalışmamasını takdir ettim. Eğer gizliliğe odaklı oyunları seviyorsanız ve arkadaşlarınızla beraber biraz Ninjacılık yapmak istiyorsanız o zaman Aragami 2 tam size göre bir oyun. Ayarlardan ”kan” seçeneğini aktif ettiğinizden emin olun. Karakterimizin düşmanların kanlarını oradan oraya savuşturduğunu izlemek içimi ısıtıyor. Eminim sizin de hoşunuza gidecektir.

Son olarak oyun TÜRKÇE! Evet, ilk oyun Türkçe dil desteğine sahip değildi ancak beklediğim destek yeni oyunla beraber şaşırtıcı bir şekilde gelmiş oldu. Bu tarz indie geliştiricilere destek olmamız gerektiği düşüncesindeyim. O zaman kanla kalın sevgili Turuncu Levye takipçileri! Peki siz Aragami 2 inceleme yazımız hakkında ne düşünüyorsunuz?

Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın lütfen.

İnceleme

Aragami 2

7 Puan

Aragami 2, önceki oyunla aynı kusurlardan bazılarına sahip olsa da, çoğu Ninja'yı memnun edecek mükemmel bir gizlilik oyunu olarak karşımıza çıkıyor.

ARTILAR

  • Oynanış Çeşitlendirilmiş
  • Co-op Desteği Oyuna Renk Katıyor
  • TÜRKÇE Dil Desteği!

EKSİLER

  • Hikaye İlk Oyuna Nazaran Sönük Kalmış
  • Çeşitli Animasyon Hataları
  • Bölüm Tasarımları Basit ve Ruhsuz

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 7

Aragami 2 Fiyatı

En uygun fiyat için pek çok siteden bilgi alıyoruz..

En Uygun Fiyat

₺111
Exit mobile version