Angry Birds Geliştiricisi SEGA Bünyesine Katıldı

Eylül ayında tamamlanması bekleniyordu...

Bu yılın ilk yarısında yaşanan gelişmenin ardından, Angry Birds geliştiricisi SEGA bünyesine resmi olarak katıldı. Satın alım yakın bir zaman önce tamamlandı.


İlginizi Çekebilir: Activision Blizzard Satın Alım Anlaşması Ekim Ayına Kaldı


Angry Birds Geliştiricisi SEGA Firmasının Oldu

SEGA firmasının Angry Birds geliştiricisini satın alma gelişmesi Nisan ayında yaşanmıştı. İlk olarak Wall Street Journal sitesinde yayınlanan haber ile iddia edilmiş olan satın alım için Rovio Entertainment için ödenecek miktar 706 milyon euro olarak açıklanmıştı. İşlemlerin Eylül ayında tamamlanması beklenir iken, yakın bir zaman önce nihayete erdi. Yani Finlandiya menşeli şirket artık SEGA bünyesinde.

Japon oyun devi ilk olarak Nisan ayında bir milyar dolar değerinde bir teklifte bulunmuştu. Ne var ki yukarıda da bahsettiğimiz gibi, satın alım 776 milyon dolar (706 milyon euro) karşılığında sağlanmış oldu.

SEGA Angry Birds Geliştiricisini Satın Alıyor

2014 yılında bir anda popüler olan Angry Birds ile büyük bir yükselişe geçen şirket, sonraki yıllarda markaya ilişkin ürünlere olan rağbetin düşmesi ile sıkıntılı bir döneme girmişti.

Yaşanan personel kayıpları karşısında yönetim anlayışında radikal değişikliklere gidilme kararı alınmış olsa da bu, pek işe yaramamıştı. Devam eden düşük karlar nedeni ile pek çok stüdyosunu kapatmış ve bu bağlamda da daha fazla personel kaybı yaşamıştı.

2017 yılında vizyona giren Angry Birds filmi şirketin elde ettiği gelirlerde kısa süreliği bir yükseliş yaşanmış olsa da, Rovio Entertainment aynı yılın Ekim ayında halka açıldı ve değer olarak bir milyon dolar biçildi. Geçmişte PlayRaven ve Darkfire Games olmak üzere iki farklı stüdyoyu da bünyesine katan Finlandiya menşeli şirkete, çok geçmeden satın alım teklifleri gelmişti.

Rovio Entertainment şirketi için SEGA bünyesine katılım sonrasında nasıl bir gelecek planlanıyor merak ediyoruz. Yeni Angry Birds oyunları görecek miyiz, yoksa bütünüyle Japon firmanın oyunlarına mı yönelim olacak? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version