Amazon, MGM’yi Satın Aldı!

E-ticaret devinin en büyük eğlence kazanımı...

E-ticaret devi Amazon, film ve dizi şirketi MGM’yi 8,45 milyar dolara satın almak için bir anlaşmaya vardığını duyurdu. Bu anlaşmanın ne kadar önemli olduğunu, 4.000 saatlik film ve 17.000 saatlik dizi kütüphanesinden daha kolay bir şekilde anlayabilirsiniz.

Prime Video ile birlikte Netflix ve Disney Plus gibi rakiplerle rekabet etmeye çalışan Amazon, bu satın alımla önemli bir adım attı diyebiliriz.


Benzer İçerik: La Casa De Papel 5. Sezon Fragmanı Yayınlandı


Amazon, MGM için 8,45 Milyar Dolar Ödüyor!

James Bond ve Rocky gibi serilerin yapımcısı olarak tanınan MGM Studios; 12 Angry Men gibi klasik filmlerden, Vikings ve The Handmaid’s Tale gibi modern televizyon dizilerine kadar geniş bir yelpazeyi elinde barındırıyor.

Amazon bu satın alımla birlikte müşterilerine daha geniş bir yelpaze sunacaklarının ve stüdyonun harika işler için güçlendirileceğinin altını çiziyor.Amazon MGM StudiosPrime Video ve Amazon Studios’un Başkan Yardımcısı Mike Hopkins yaptığı açıklamada, “Bu anlaşmanın arkasındaki gerçek finansal değer, MGM’nin yetenekli ekibiyle birlikte yeniden tasarlamayı ve geliştirmeyi planladığımız derin katalogdaki IP hazinesidir.” dedi.

Çok heyecan verici ve yüksek kaliteli hikaye anlatımı için bu ortam pek çok fırsat sunuyor.”

 

Amazon’un medya alanı, her yıl içeriğine milyarlarca dolar harcamasına rağmen, şimdiye kadarki genel imparatorluğunun küçük bir parçası oldu.

Şu anda Amazon Prime’a abone olan dünya çapında 200 milyondan fazla kişi var ve geçen yıl Amazon Prime’dan tam 175 milyondan fazla video akışı yapıldı. Bu satın alım ile beraber kütüphaneye binlerce film ve TV şovu ekleneceği düşünülürse, gerçekten stratejik bir bir alım olduğu çok açık.

Evet sevgili okur, gittikçe küreselleşen dijital içerikler önümüzdeki dönemde farklı hamlelerle karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Tabii ki bu hamleler tabana daha fazla izleyici kitlesi çekmek amacıyla yapılıyor.

Bizlerin de kalite seviyesindeki beklentileri yükseldikçe, dünya devleri daha yeni içerikler ve daha yenilikçi fikirler ile karşımıza çıkmak zorunda kalıyor. Tabii ki bu iyi bir şey değil mi?

Exit mobile version