Amazon ve Epic Games Uygulamaları Microsoft Store İçin Gelecek

Üçüncü parti mağaza uygulamalarını Microsoft mağazasından indirebileceksiniz.

Amazon ve Epic Games Uygulamaları Microsoft Store İçin Gelecek

Bugün yapılan duyuru ile Amazon ve Epic Games uygulamaları Microsoft Store için gelecek. Bu sayede, normal bir uygulama gibi indirip de kullanmanız mümkün olacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Xbox Live Gold Ekim 2021 Oyunları


Bildiğiniz gibi Xbox Store için Xbox Series konsollarının çıkışı öncesinde yenilenmeye gidilmişti. Gezinmenin epey kolaylaşmasının yanı sıra, performans anlamında da epey aşama kaydetmişti. Şimdi benzer bir durum, önceden Windows Store olarak bilinen Microsoft Store için de geçerli olacak.

Bildiğiniz gibi, geride bıraktığımız zaman içerisinde mağaza için geliştirmeler ve iyileştirmeler yapılmıştı. Ne var ki halen kullanıcıları yeteri kadar memnun etmekten bir hayli uzak görünüyordu. Geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde ise, Windows 11 işletim sistemi ile Microsoft Store için bir yenilenme sürecinin başlayacağı söylentileri ortaya çıkmıştı.

Amazon ve Epic Games Uygulamaları Microsoft Store Yolcusu

Bugün Microsoft Store Genel Müdürü Giorgio Sardo tarafından yapılan resmi açıklamayla, mağaza için başlayacak olan yenilenme sürecinde, başta Amazon ve Epic Games Store olmak üzere üçüncü parti mağaza uygulamalarına Microsoft Store üzerinde yer verileceği duyuruldu.

“Diğer herhangi bir uygulama gibi, arayarak veya göz atarak bulabileceğiniz üçüncü parti mağaza uygulamalarının ürün detayı sayfaları olacak. Bu sayede kullanıcılar, Microsoft Store’daki diğer herhangi bir uygulama gibi kolayca bulup indirebilecekler. Bugün, Amazon’un ve Epic Games’in mağaza uygulamalarını önümüzdeki birkaç ayda Microsoft Store’a getireceklerini paylaşıyor ve gelecekte diğer mağazaları da karşılamak için sabırsızlanıyoruz.”

Bu durum, elbette Epic Games mağazasını Microsoft Store üzerinden gezinebileceğiniz anlamına gelmiyor. Ancak uygulamayı Microsoft mağazası üzerinden indirip kurabileceksiniz. Haliyle gelecekte Steam uygulamasının da gelebileceği tahmin ediliyor. Tabii ki Valve şirketinin vereceği kararın bu noktada büyük önem arz ettiğini söylemeden geçmeyelim.

Öte yandan, Amazon Appstore entegrasyonu ise biraz farklı olacak. Öyle ki kullanıcıların Android tabanlı oyunları ve uygulamaları indirmelerine ve kullanmalarına olanak tanıyacak. Zaten daha önceden Windows 11 işletim sisteminin bu desteği resmi olarak duyurulmuştu.

Peki siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Etkin bir kullanım olur mu, yoksa gereksiz bir atılım mı olacak? Ayrıca Steam uygulamasının da Microsoft Store üzerinde yer almasını ister miydiniz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version