Alice: Asylum Resmen İptal Edildi

Elveda Rutledge Asylum...

Alice Asylum Resmen İptal Edildi

Zaman içerisinde birkaç kez daha karşımıza çıkan Alice: Asylum, ne yazık ki mutlu sona ulaşamayacak. Electronic Arts, resmi kararını verdi. Rutledge Asylum’a bir kez daha dönemeyeceğiz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Steam’de EA Yayıncı İndirimleri Başladı


1865 yılında yayınlanan Alice Harikalar Diyarında romanının karanlık temalı bir versiyonu olan American McGee’s Alice, 2000 yılında satışa sunulmuştu. Evinde çıkan bir yangın sonucunda hem evini hem de ailesini kaybeden karakterimiz, psikiyatri kliniğine yatırılıyor ve çok geçmeden de kendisini ruhsal olarak Harikalar Diyarı’nda buluyordu.

Devam oyunu Alice: Madness Returns ise 2011 yılında satışa sunulmuştu. Bir kez daha Alice Liddell rolünde olduğumuz oyunda, karakterimiz hem travmamızdan kurtulmak hem de geçmişiyle ilgili gerçeği öğrenmek için bir kez daha Harikala Diyarı’na dönüyordu.

Aradan geçen zaman zarfında, olası bir üçüncü oyun için birtakım gelişmeler yaşanmıştı. Hatta 2021 yılında American McGee yeni bir Alice için isteğini dile getirdikten sonra, aynı yılın Ağustos ayında da üçüncü oyun için 151 sayfalık senaryo paylaşımı American McGee Patreon sayfası üzerinden yapılmıştı.

Alice: Asylum, Hayal Olarak Kalmaya Devam Edecek

Ancak netice olarak mutlu sona ulaşmak hayal oldu. Çünkü Electronic Arts, birkaç hafta boyunca yaptığı incelemenin ardından üçlemenin son oyununu iptal etti. Bunun duyurusu da American McGee Twitter hesabı üzerinden yapıldı.

Geliştirici ekip aslında hayranlar ile şeffaf bir iletişim sürdürmüştü. Öyle ki diğer stüdyolar ile işbirliğinin gerekli olduğu, orijinal vizyona saygı duyurulacağı, tahmin elli milyon dolarlık bir bütçeye ve Electronic Arts tarafından verilecek onaya ihtiyaç duyulduğu söylenmişti. Ancak Patreon sayfası üzerinden söylenene göre, Amerika menşeli yayıncı oyunu fonlamayı, lisansını geliştiricilere vermeyi veya satmayı reddetmiş.

Fonlama kararı markanın, pazar şartlarının ve geliştirme planının şirket içi analizi sonucuna ve lisanslama kararının ise Alice’in Electronic Arts oyun kataloğunun önemli bir parçası olması ve satmaya veya lisanslamaya şu anda hazır olmamalarına bağlı olarak alındığı söylenmiş.

Exit mobile version