Alan Wake 2 Duyuruldu! İşte İlk Bilinenler

Sonunda Alan Wake dönüyor!

Alan Wake 2 Duyuruldu! İşte İlk Bilinenler

Yıllardır özlemini çektiğimiz Alan Wake 2 duyuruldu. The Game Awards 2021 şovu sırasında duyurulan oyun, etkileyici bir fragman ile karşımıza geldi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: The Game Awards 2021 Şovunda Gösterilenler


Bildiğiniz gibi geçmişte Finlandiya menşeli stüdyo bir Alan Wake 2 denemesi yapmış, ama başarısız olmuştu. Ne var ki bir devam oyununun gelmesi de o dönemde daha çok Microsoft’un kararına bağlıydı. Ancak 2019 yılı itibarıyla serinin haklarının yazılım devinden devralması ile ihtimalin artık güçlendiğini söyleyebiliriz. Peki beklediğimiz duyuru gelecek mi?

Her ne kadar aynı Quantic Dream gibi Remedy Entertainment da devam oyunları yapmaya pek meyilli olmasa da, bu zamana kadar aldığımız işaretler ile Alan Wake için bir devam oyunu görebileceğimize inanmamızı sağlamıştı.

Geçtiğimiz senenin Mart ayında, Epic Games ile Remedy Entertainment iki yeni oyun için anlaşma imzalanmıştı. Ağustos ayı içerisinde yayınlanan son yatırımcı raporunda ise, bu oyunlardan büyük bütçeli olanı için tam anlamıyla geliştirilme safhasına geçilmişti ve Eurogamer tarafından iddia edilene göre bu oyun Alan Wake 2 idi. Beklenen duyuru ise The Game Awards 2021 şovu sırasında geldi.

Beklenen Sonunda Oldu ve Alan Wake 2 Duyuruldu

Kısa bir tanıtım videosu eşliğinde duyurulmuş olan yeni Alan Wake, PC (Epic Games Store), PlayStation 5 ve Xbox One için geliştiriliyor. İlk oyuna göre bizleri çok daha karanlık ve ürkütücü bir atmosferin beklediği devam oyununda, hikayeye dair şimdilik herhangi bir şey söylenmemiş olsa da, Alan ağabeyimizin çok daha depresif bir yapıda olacağı her halinden belli oluyor.

Alan Wake 2, Remedy Entertainment stüdyosunun ilk hayatta kalma-korku oyunu olma özelliği taşıyacak. Duyuru sırasında bir açıklama yapan Sam Lake, yeni Alan Wake’in bir hayli korkutucu bir deneyim olduğunu söylüyor. 2023 yılı içerisinde çıkması beklenen oyun hakkındaki ilk detaylar ise en erken 2022 yılının Yaz aylarında verilecekmiş. Bu da hiç şüphesiz ki E3 2022 fuarına veya genel olarak Summer Game Fest 2022’ye denk geleceğini tahmin edebilir. Gelişmeleri takipte olacağız.

Alan Wake 2 için yayınlanan duyuru fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Exit mobile version