Age of Empires Oyunları Xbox Konsollarına Geliyor

Ayrıca Age of Mythology: Retold da duyuruldu!

Age of Empires Oyunları Xbox Konsollarına Geliyor

Microsoft ve World’s Edge tarafından yapılan sürpriz duyuru ile Age of Empires oyunları Xbox konsollarına geliyor. Ayrıca Age of Mythology: Retold da ortaya çıktı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Age of Empires III Hileleri ve Hile Kodları


Age of Empires Oyunları Xbox Konsolları için Duyuruldu

Bizi eski çağlara götüren Age of Empires serisi, gerçek zamanlı strateji türünün sevilen temsilcilerinden olmuştur. 1997 çıkan ilk oyundan bu yana, hem ana hem de yan olmak üzere dokuz oyun satışa sunulmuştu. Son olarak 2021 yılının Ekim ayında çıkan dördüncü oyunun ardından, bu ay içerisinde seri yirmi beşinci yılını kutluyor. Yakın bir zaman önce gerçekleştirilen özel bir yayın sırasında, Age of Empires II: Definitive Edition ve Age of Empires IV Xbox konsolları için duyuruldu.

İkinci oyunun geliştirilmiş sürümü 31 Ocak 2023 tarihinde, dördüncü oyun ise 2023 yılının sonraki bir döneminde Xbox One ve Xbox Series konsolları için satışa sunulacak. Ayrıca ilk günden de Game Pass servisine eklenecek.

Xbox Wire üzerinden duyuru sonrası bir açıklamada bulunan World’s Edge stüdyosundan Emm Bridle, ekibin sadece kontrol kolu kullanmanın da iyi hissettireceği bir deneyim ile kalmayıp Xbox üzerinde nasıl oynayabileceğimizin öğretileceği yeni bir ders de hazırlamak için de sıkı çalışıyorlarmış. Bununla birlikte, kaynak yönetiminin daha etkili ve sezgisel hale gelmesine yardımcı olacak yeni bir yapay zeka da eklenecekmiş.

Bridle, Xbox konsollarına gelecek olan Age of Empires II: Definitive Edition oyununda seksen üç haritanın, kırk iki çok oyunculu uygarlık , otuz dört ana senaryo görevi, on çok oyunculu mod ve yedi kooperatif senaryo içerecek. Ayrıca Xbox versiyonlarının fare ve klavye, seçeneğe bağlı çapraz platform ve Xbox Cloud Gaming oynanış desteği sunacağı da teyit edildi.

Age of Mythology: Retold Geliyor!

Bir diğer sürpriz duyuru ise Age of Mythology: Retold’un PC için geliyor oluşu. İlk günden Game Pass servisine de eklenecek olan bu gelişmiş sürüm ile ilgili şimdilik ayrıntılı bilgiler olmasa da, World’s Edge stüdyosunun başındaki isim olan Michael Mann orijinal oyunun güncellenmiş grafiklere, özelliklere ve çok daha fazlasına sahip bir şekilde karşımıza yeniden çıkacağı söylendi. İlerleyen zamanlarda daha fazla haber için beklemede kalmamız istenmiş. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version