Activision ve Xbox’ta Yeni İşten Çıkartmalar Yaşanıyor Olabilir

Sular durulmuyor...

Activision ve Xbox’ta yeni işten çıkartmalar ile sular durulacak gibi görünmüyor. Windows Central sitesinden Jez Corden tarafından aktarılana göre, geliştirici stüdyolar küçülmeye gider iken bazı bölümler de kapatılıyormuş. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yüzlerce Activision Blizzard ve Xbox Çalışanı İşten Çıkarılıyor


Oyun sektörü uzun zamandır yangın yeri gibi desek, yalan olmaz. Pek çok geliştiricinin ve yayıncının bünyesinde işten çıkartma haberleri ile karşılaşıyoruz. Bunlardan sonuncusu ise Activision Blizzard ve Xbox cephesinde gerçekleşti ve önceki gün itibarıyla 1.900 kişi işten çıkartıldı. Bu durum, şirket için yeniden yapılanmanın bir parçası olarak gerçekleşmişti.

Activision ve Xbox’ta Yeni İşten Çıkartmalar Devam Ediyor Gibi

Microsoft cephesinde yeni bir dalga daha yaşanıyor gibi görünüyor. Öyle ki Windows Central sitesinden Jez Corden tarafından aktarılana göre, daha binlerce kişi işten çıkartılıyor.

Activision Blizzard Satın Alımı İçin Microsoft'a EGDF'ten Destek

Corden, Xbox kutulu oyun bölümünün kapatıldığını ve şirket içinde sadece dijital oyun dağıtımına odaklanılacağını aktardı. Elbette kutulu oyun dağıtımına son verilmeyecek, ama üçüncü parti ortakları bu işi idare edeceği söyleniyor.

Bütün olay elbette kutulu oyun satışı bölümünün kapatılması ile bitmiyor. Öyle ki Xbox bünyesindeki stüdyolarda çalışan çok sayıda topluluk yöneticisi ile yollar ayrılmış. Buna ek olarak, Activision Blizzard King bünyesindeki müşteri destek ekibinin büyük bir bölümünün de işine son verilmiş. Söylenene göre, Call of Duty yayıncısının müşteri destek bölümü artık dış kaynaklara emanet edilmiş.

Diğer yandan Activision bünyesindeki Sledgehammer Games ile Toys for Bob % 30 ve High Moon Studios da % 10 oranında küçülmeye gitmiş. Bu durum elbette geliştirilme aşamasında oyunların büyük ölçüde etkilenmesini de beraberinde getirecektir. Ayrıca üretim programlarının da sekteye uğrayacağı tahmin ediliyor.

Exit mobile version