Activision Blizzard Satın Alımında Bulut Oyun Hakları Ubisoft’a Verilecek

CMA onayı için önemli bir adım...

Activision Blizzard Satın Alımında Bulut Oyun Hakları Ubisoft'a Verilecek

Fransız yayıncı tarafından yapılan yeni duyuru ile Microsoft tarafından Activision Blizzard satın alımında bulut oyun hakları Ubisoft firmasına verilecek. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Activision Blizzard Satın Alım Anlaşması Ekim Ayına Kaldı


Activision Blizzard satın alımında FTC engelinin aşılmasının ardından, hatırlayacağınız üzere yasal işlemlerin nihayete ereceği Ekim ayını bekliyoruz. Bu süreçte, CMA tarafından duyulan endişeler dahil bütün pürüzlerin ortadan kaldırılması ile satın alımın sağlıklı bir şekilde sonuçlanmasını hedefleyen Microsoft, bugün yeni bir adım daha attı.

Activision Blizzard Satın Alımında Bulut Oyun Hakları Ubisoft’a Tanınacak

Ubisoft tarafından Twitter (veya dilerseniz X) üzerinden yapılan paylaşım ortaya çıkarttı ki Amerika menşeli şirket, halihazırda piyasada bulunan ve gelecekte çıkacak olan Activision Blizzard oyunlarının bulut hizmeti haklarını Fransız yayıncıya devretmeyi planlıyor.

Bildiğiniz gibi CMA ve ayrıca Google ve NVIDIA gibi şirketlerin bulut oyun hizmetleri açısından büyük endişeleri vardı. Yaşanan bu yeni gelişme ise endişeleri dindirecekmiş gibi görünüyor. Aynı zamanda da CMA tarafından verilmesi beklenen onay için de önemli bir adım olacak.

Microsoft Başkanı Brad Smith, İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu tarafından duyulan endişeleri gidermek için bu değişiklikleri yaptıklarını belirtti. Değiştirilen anlaşma ile Ubisoft firmasına, önümüzdeki 15 yıl boyunca tüm Activision Blizzard PC ve konsol oyunları için bulut yayın haklarını verecek. Bu, Microsoft’un bu oyunları Xbox Cloud Gaming’de yayınlamak için özel haklara sahip olmayacağı anlamına geliyor.

Ubisoft bu haklar için Microsoft’a tek seferlik bir ödeme ve kullanıma dayalı bir fiyatlandırma sistemi ile tazminat ödeyecek. Ayrıca Ubisoft, Activision Blizzard oyunlarını Windows dışı bulut oyun hizmetlerinde de sunabilecek. Ubisoft ayrıca Activision Blizzard oyunlarını çeşitli platformlarda mevcut olan Ubisoft+ aboneliğine dâhil edecek.

 

Exit mobile version