Activision Blizzard Satın Alımı Take Two Tarafından da Desteklendi

Üst Yönetici Strauss Zelnick, önemli açıklamalarda bulundu...

Üst Yönetici Strauss Zelnick tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa, Activision Blizzard satın alımı Take Two Interactive tarafından da destekleniyor. Hatta oyun sektörü açısından da iyi bir gelişme olarak değerlendirildi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: EA, Call of Duty Serisinin Xbox’a Özel Olmasını Umuyormuş


Bildiğiniz gibi Microsoft, bu yılın başlarında Activision Blizzard ile satın alım konusunda el sıkıştığını duyurmuştu. Bu satım için FTC (Federal Ticaret Komisyonu) ve CMA (Rekabet ve Piyasa Yönetimi Kurumu) taraflarından gelecek onaylar bekleniyor.

Son dönemde, Sony cephesinin Call of Duty serisini kaybetme olasılığı yönündeki endişeleri dolayısı ile bu satın alımı engellemeye çalıştığını biliyoruz. Hatta Sony Interactive Entertainment başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan’ın, Avrupa Birliği yetkilileri bire bir konuşabilmek için Brüksel şehrine uçtuğu söylenmişti.

microsoft-activision-blizzard

Activision Blizzard Satın Alımı Take Two Interactive’den Olumlu Karşılanıyor

Diğer yandan, bu satın alımı destekleyen şirketler elbette yok değil. Hatırlayacağınız üzere Electronic Arts Üst Yöneticisi Andrew Wilson, Call of Duty serisinin Xbox konsollarına özel olmasını istediği yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Yakın bir zaman önce de Take Two Interactive Üst Yöneticisi Strauss Zelnick, Activison Blizzard satın alımını desteklediğini dile getirdi.

TheWrap’in Spotlight Conversation programı sırasında kendisine söz konusu satın alım hakkında ne düşündüğü sorulan Zelnick, hem Microsoft hem de sektör için olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Sektörün birçok parçaya ayrıldığını ve yaratıcılığın da yer değiştirmesi için ortamın yeterli olduğunu da sözlerine ekledi. Bununla birlikte, işlerini daha iyi hale getirmesinin sonucunda bunun Take Two Interactive şirketine de olumlu yansımasının olacağını da düşünüyor.

Take Two Interactive Üst Yöneticisi Strauss Zelnick, program sırasında Microsoft’un ana odağının Activision Blizzard olması konusunda da herhangi bir endişe duymuyormuş. Nihai kararı verecek olanın müşteriler olduğunu söyleyen Zelnick, piyasaya damgasını vuracak oyunlar yaratmaya devam ettikleri sürece kendileri açısından bir kaybın olmayacağını konusunda son derece emin.

Exit mobile version