Activision Blizzard Satın Alımı Haftaya Tamamlanabilir

Bakalım CMA buna ne diyecek?

Yayınlanan yeni rapora bakılırsa, Microsoft Activision Blizzard satın alımı haftaya tamamlanacak beklentisi içine girdi. Bakalım CMA nihai kararını ne yönde verecek.


İlginizi Çekebilir: CMA Activision Blizzard Alımı İçin Şartlı Onay Verdi


Microsoft’un Activision Blizzard’u alım süreci, 2022 yılının Ocak ayı itibarıyla başlamıştı. Aradan geçen yirmi ay içerisinde, Türkiye olarak biz dahil onay veren ülkeler ve kuruluşlar olmuş iken karşı çıkan kuruluşlar da olmuştu. Bunların başında da elbette doğrudan rakip konumunda bulunan Sony bulunuyor. Görünüşe göre Activision Blizzard satın alımı haftaya tamamlanacak gibi.

Activision Blizzard Satın Alımı FTC Engeli Aşıldı!

Microsoft karşısındaki esas iki büyük engel ise İngiltere Rekabet ve Piyasalar İdaresi (CMA) ve Federal Ticaret Komisyonu (FTC) idi. CMA tarafından ilk etapta satın alıma engel koyulmuşsa da, FTC ile Microsoft arasındaki duruşmada Amerika menşeli şirketin lehine karar çıkmasının ardından yumuşama emareleri görmüştük. Hatta geçtiğimiz günlerde de şartlı olarak ön onay verilmişti. Bunda elbette bulut oyunlarının Ubisoft firmasına satmasının etkisi büyük oldu.

Activision Blizzard Satın Alımı Haftaya Tamamlanacak Mı?

Bildiğiniz gibi Activision Blizzard satın alımının tamamlanması için nihai CMA kararı 18 Ekim 2023 Çarşamba günü verecek. Ne var ki ortaya çıkan yeni bir rapora göre Microsoft, bahsi geçen kararın 13 Ekim 2023 Cuma günü verileceğinden emin görünüyor. Bunun için de hazırlıklar yapmaya başlamış bile.

Eğer beklenin aksi bir durum yaşanmaz ise, Microsoft 68.7 milyar dolara Activision Blizzard şirketini önümüzdeki veya bir sonraki hafta satın almış olacak. Bu, aynı zamanda oyun dünyasındaki en çok konuşulan davalardan birinin de nihayete ermesi anlamını taşıyacak.

Exit mobile version