Activision Blizzard Satın Alımı: FTC Engeli Aşıldı!

Şimdi CMA düşünsün!

FTC ile Microsoft duruşması bugün itibarıyla sonuçlandı. Activision Blizzard satın alımı aşamasındaki en büyük engel aşıldı. Gülen taraf Microsoft oldu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Microsoft’un PlayStation 5 Pro ve Slim Tahminleri Ortaya Çıktı


Bildiğiniz gibi 2022 yılına Activision Blizzard satın alımı bombası ile başlamıştık. Oyun sektöründe bomba etkisi yaratan bu gelişme, aynı zamanda oldukça uzun ve fırtınalı bir dönemin de başlangıcı olmuştu. Zaman içerisinde dünya genelinde bu satın alımı destekleyen şirketler ve ülkeler kadar karşı çıkanlar da olmuştu.

Son dönemde ise bilhassa CMA, FTC, Microsoft ve Sony Interactive Entertainment ekseninde çok büyük gerilimler yaşanmıştı. Bu gerilimler, pazardaki rekabetin baltalanacağı ve oyuncuların olumsuz yönde etkileneceğinden çıkmıştı. Hatta CMA satın alıma onay vermemiş iken, FTC ise geçici olarak engelleme girişiminde bulunmuştu.

Activision-Blizzard-Satin-Aliminda-FTC-Sonyyi-Sikistiriyor

Activision Blizzard Satın Alımı Sürecinde Büyük Engel Aşıldı

Yakın bir zaman önce de FTC ile Microsoft arasında bir duruşma başlamıştı. Bu duruşma sırasında da pek çok önemli plan da ortaya çıkmıştı. İşte bu duruşma bugün itibarıyla sonuçlandı ve gülen taraf ise Microsoft oldu.

Yargıç Jacqueline Scott Corley, FTC tarafından talep edilen ihtiyati tedbiri geri çevirdi. Activision Blizzard satın alımı yolundaki en büyük engel de bu şekilde aşılmış oldu. Ne var ki yol bütünüyle açılmış değil. Satın alımın nihayete erebilmesi ve Call of Duty yayıncısının Amerika menşeli şirketin bünyesine katılabilmesi için CMA kuruluşu ile olan mahkemenin de olumlu bir şekilde sonuçlanması lazım.

Bildiğiniz gibi Birleşik Krallık sınırları içerisindeki oyuncuların olumsuz yönde etkilenecekleri endişesi ile satın alıma onay verilmemişti. Bunun akabinde Activision Blizzard ve Microsoft da önemli avukatlar ile anlaşarak, iki koldan temyize gitmişlerdi.

Yaşanan bu gelişmenin ardından, Microsoft ve Birleşik Krallık düzenleyici kurumu ‘kamu yararına’ davanın durdurulmasını karşılıklı olarak kabul ettiler. Ayrıca İngiltere Rekabet ve Piyasa Kurumu, Activision Blizzard satın alımına koyduğu engeli kaldırdığını ve Microsoft şirketi ile müzakere etmek istediğini açıkladı.

Exit mobile version