Activision Blizzard Satın Alımı CMA Engeline Takıldı

Taraflara ek süre verildi...

Yaşanan yeni gelişmeye göre, Activision Blizzard satın alımı CMA engeline takılmış durumda. Şimdilik nihai karar verilmemiş olsa da, sürecin Microsoft açısından zora girdiği söylenebilir. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Activision Blizzard Satın Alımı İçin Microsoft’a EGDF’ten Destek


Oyun dünyasındaki Activision Blizzard satın alımı tam bir yılan hikayesine döndü. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıla yeri yerinden oynatan bu gelişme ile başlamıştık. Süreç halen devam eder iken, CMA ve FTC kuruluşları da incelemelerini sürdürüyorlar.

Activision Blizzard Satın Alımı CMA Engeli ile Karşı Karşıya

Geçtiğimiz ay içerisinde Microsoft şirketine kilit Avrupa ticaret birliği EGDF (Avrupa Oyun Geliştiricileri Federasyonu) tarafından destek eli verilmişti. Yaklaşık bir ay sonrasında yaşanan yeni gelişme ile satın alım anlaşması CMA engeline takıldı. Öyle ki, kuruluş tarafından belirtilene göre Birleşik Krallık oyunları için daha yüksek oyun ücretlerinin, daha az seçeneğin veya yeniliğin yanı sıra Microsoft ve Sony arasındaki önemli rekabetin zayıflayarak oyunculara zarar verebileceği de düşünülüyor.

Öte yandan CMA, Microsoft şirketinin platforma özel oyun yaklaşımının oyun şirketlerini satın almak ve fikri mülkiyetleri sadece Xbox konsollarına çıkartmak şeklinde olduğuna da vurgu yaptı. Bu durumun Call of Duty bağlamında gerçekleşmesi ihtimali üzerinde duruyor. Kuruluşun bu konudaki çözüm önerilerinin birçoğu ise Activision Blizzard’ın belirli bölümlerini ayrı tutmak. Mesela Activision şirketini veya Call of Duty ile ilgilenen kısmı.

rR45TfuJwboEv85ekgvHhm-1200-80

Şu an için elbette nihai karara bağlanmış değil, ama son savunmalarını yapmaları için taraflara yeniden süre tanınacak. Bununla birlikte, satın alımın tamamlanması için 26 Nisan 2023 tarihine kadar zaman da var. Microsoft ise CMA kuruluşunun endişelerini giderebilmek için elinden geleni ardına koymayacağını söylüyor.

Son olarak, Microsoft şirketinden Rima Alaily tarafından Call of Duty oyunlarına bütün platformlarda herhangi bir kısıtlama olmaksızın tam erişim konusunda garanti verdiklerini ve bunun geliştiriciler ve oyuncular için faydalı olup rekabeti de koruduğunu belirtti. Ayrıca CMA tarafından Birleşik Krallık genelinde gerçekleştirilen halka açık ankette, % 75 oranındaki çoğunluğun anlaşmaya olumlu baktığını da söylendi.

Exit mobile version